Sport

S-au aflat echipele calificate în ”sferturile” Europa League și Conference League! Când au loc tragerile la sorți

Joi seara a avut loc returul ”optimilor” din Europa League și Conference League. Printre echipele calificate în ”sferturi” se numără și PAOK, formația lui Răzvan Lucescu.
15.03.2024 | 00:37
Sau aflat echipele calificate in sferturile Europa League si Conference League Cand au loc tragerile la sorti
S-au aflat echipele calificate în ”sferturile” Europa League și Conference League! foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

Joi seara s-au disputat nu mai puțin de 16 partide în cupele europene: opt în UEFA Europa League și opt în UEFA Europa Conference League. Echipele calificate așteaptă acum tragerea la sorți pentru a afla pe cine vor înfrunta pentru semifinale.

Echipele calificate în UEFA Europa League și când are loc tragerea la sorți

După ce, în primele patru partide disputate, Benfica, AC Milan, Olympique Marseille și West Ham au obținut biletul către ”sferturile” Europa League, alte patru echipe li s-au alăturat: Liverpool, AS Roma, Atalanta și Bayer Leverkusen.

ADVERTISEMENT

Două echipe englezești au oferit scorurile serii în Europa League. Dacă West Ham a câștigat cu 5-0 în fața lui Freiburg, Liverpool a bătut Sparta Praga, scor 6-1, într-o partidă pe care o conducea cu 4-0 în minutul 14.

europa league

Tragerea la sorți pentru sferturile de finală este programată vineri, 15 martie, începând cu ora 14:00, la Nyon. Nu vor exista restricții, astfel că orice duel este posibil din această fază.

ADVERTISEMENT

Meciurile tur din cadrul sferturilor de finală să vor disputa pe 11 aprilie, în vreme ce partidele retur sunt programate o săptămână mai târziu, 18 aprilie.

Ce echipe s-au calificat în ”sferturile” UEFA Europa Conference League și când e programată tragerea la sorți

PAOK, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a reușit o revenire spectaculoasă după înfrângerea de pe terenul lui Dinamo Zagreb, scor 2-0, și s-a calificat în ”sferturi”. Sub privirile lui Mircea Lucescu, echipa din Salonic a învins cu scorul de 5-1 și așteaptă să își afle adversara din faza următoare.

ADVERTISEMENT

Alături de echipa lui Răzvan Lucescu, alte șapte echipe au reușit accederea în sferturile de finală din Conference League: Royale Union SG, Fiorentina, Viktoria Plzen, Aston Villa, Club Brugge, Lille și Olympiacos.

conference league

Tragerea la sorți este programată vineri, 15 martie, începând cu ora 15:00, la Nyon. La fel ca în Europa league, orice duel este posibil în această fază a competițiilor, nemaiexistând restricții.

ADVERTISEMENT

Meciurile tur din cadrul sferturilor de finală ale Conference League sunt programate pe 11 aprilie, în timp ce înfruntările retur se joacă o săptămână mai târziu, pe 18 aprilie.

ADVERTISEMENT