Life

S-au împlinit 45 de ani de la moartea lui Elvis Presley. “Blestemul” din familia regelui muzicii rock and roll

Se împlinesc 45 de ani de la moartea celebrului artist Elvis Presley. Acesta s-a stins din viață pe 16 august 1977. ”Blestmul” asupra familiei celui numit regele rock and roll-ului.
16.08.2022 | 07:27
Sau implinit 45 de ani de la moartea lui Elvis Presley Blestemul din familia regelui muzicii rock and roll
Cauza morții lui Elvis Presley. Sursa foto: Wikipedia, History.com, EuroPosters.com
ADVERTISEMENT

Pe data de 16 august 2022 se împlinesc 45 de ani de când Elvis Presley a murit. Celebrul artist american s-a stins din viață la o vârstă fragedă, 42 de ani. Evenimentul este și acum învăluit în mister.

Cine a fost Elvis Presley

Elvis Presley a fost un artist american, devenit celebru în perioada anilor ’70 și care a cucerit multă lume cu melodiile sale. Astfel, a ajuns să fie considerat regele muzicii rock and roll.

ADVERTISEMENT

Elvis Presley s-a născut pe 8 ianuarie 1935, într-o casă modestă din Tupelo, Mississipi, SUA. Alături de el a mai venit pe lume și un frate geamăn, dar care nu a supraviețuit.

Astfel, Elvis Aron Presley a devenit singurul copil al familiei. Părinții săi, Vernon și Gladys Presley, au depus eforturi majore pentru a-i asigura toate cele necesare.

ADVERTISEMENT

De mic, Elvis a fost captat de muzică. A început prin a cânta în corul bisericii cu familia sa. Mai târziu, solistul a avut prima apariție pe scenă la doar 10 ani, interpretând Old Shep la un concurs de talente. Aici a obținut premiul al doilea.

Tot la acea competiție, Elvis Presley a primit cinci dolari petru performanța sa, dar și o chitară, fiind prima la număr, de altfel.

ADVERTISEMENT

Pentru o viață mai bună, se mută cu toată familia în nordul orașului Memphis. În acest loc a urmat liceul și a adoptat un stil neobișnuit pentru acele timpuri, dar care l-au făcut să fie în centrul atenției. Cântărețul și-a lăsat plete și perciunile lungi.

După mai multe sacrificii de a se infiltra în lumea artistică, pe 28 ianuarie 1956, Elvis reușește să cunoască succesul. A fost invitat într-o emisiune TV, de la CBS și tot în același an îi apare și primul album.

ADVERTISEMENT

Au urmat apoi semnări de contracte cu Paramount Pictures, concerte în toată America, piese după piese și chiar propunerea de a juca într-un film. Mulți i-au observat și talentul actoricesc.

Unele dintre cele mai renumite pelicule ale lui Elvis Presley sunt: Blue Hawaii, Viva Las Vegas, Girl Happy, Fun In Acapulco sau Spinout.

În plan sentimental, Elvis Presley a fost căsătorit cu Priscina Presley, care mai trăiește și astăzi și are vârsta de 77 de ani. Din mariajul lor a rezultat un copil, mai exact, o fiică pe nume Lisa Marie Presley

Ce s-a întâmplat în ultimele ore din viaţa regelui rock and roll-ului

Decesului Regelui Rock and Roll-ului este unul care și în prezent stârnește semne de întrebare. Pe 16 august 1977, este găsit fără suflare în casa sa din Graceland. În locuință se afla și fiica artistului, care pe atunci avea doar 9 ani.

Se vorbește despre faptul că trupul i-a fost găsit în baie, iar moartea ar fi survenit ca urmare a unei supradoze de droguri, chiar heroină. Acestea i-ar fi provocat un infarct și așa s-a prăbușit pe podeaua băii.

Medicii au fost chemați la fața locului și la spital i-au constatat decesul. Sunt voci din lumea artistică care mai precizează că Elvis Presley, în ultimele clipe din viață, era falit.

Totodată, se mai spune despre cântăreț că nu avea un stil de viață sănătos. Se confrunta adesea cu constipația din cauza alimentației necorespunzătoare: consuma prăjeli, multă carne și alte produse nesănătoase.

Ce au păţit membrii familiei lui Elvis

Scriitoarea americană Sally Hoedel are o altă variantă despre moartea solistului american. În cartea ”Elvis: Destined To Die Young”, autoarea dă vină pe genele familiei interpretului, care au pierit tot de tinere.

Totul a pornit de la bunicii din partea maternă, care erau veri de gradul întâi. Inclusiv mama lui Elvis Presly a decedat la o vârstă fragedă, 46 ani. În aceeași carte, Sally Hoedel scrie că Elvis Presley ar fi avut probleme de sănătate încă de la naștere.

Cântărețul s-a mai remarcat și prin vaccinarea împotriva poliomelitei.Poliomelita a fost o boală care făcea multe victime la acele vremuri, iar pentru a le demonstra oamenilor eficacitatea vaccinului contra acestei afecțiuni, solistul a acceptat invitația autorităților, din 26 octombrie 1956, de a se imuniza public.

ADVERTISEMENT