Sport

S-au răzbunat pe Dan Petrescu! „Renegații” Dugandzic și Ioniță au scos-o pe CFR Cluj din lupta la titlu

Dan Petrescu a fost răpus de „renegații” Marko Dugandzic și Alex Ioniță, care au evoluat excelent în duelul dintre Rapid și CFR Cluj, scor 3-1.
01.05.2023 | 22:35
Sau razbunat pe Dan Petrescu Renegatii Dugandzic si Ionita au scoso pe CFR Cluj din lupta la titlu
„Renegații” Dugandzic și Ioniță l-au scos din lupta la titlu pe Dan Petrescu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Antrenorul campioanei României i-a avut pe amândoi sub comandă la CFR Cluj, însă nu le-a dat multe șanse, mai ales lui Marko Dugandzic, pe care l-a dat la începutul campionatului la Rapid, acesta devenind acum golgheterul din SuperLiga 1, cu 19 goluri, la egalitate cu Andrea Compagno, atacantul FCSB-ului.

„Renegații” Dugandzic și Ioniță l-au scos din lupta la titlu pe Dan Petrescu

Marko Dugandzic și Alex Ioniță au făcut un meci foarte bun pentru Rapid în duelul cu CFR Cluj, meci care poate însemna ieșirea campioanei României din lupta la titlu, formația din „Gruia” fiind la 5 puncte distanță față de Farul, liderul campionatului.

ADVERTISEMENT

În minutul 8, Alex Ioniță a scos penalty-ul din care Marko Dugandzic a deschis scorul, Mattias Kait marcând și el cu un șut puternic din afara careului, în minutul 12. În minutul 15, Christopher Braun reușea să reducă din diferență, iar Marko Dugandzic mai marca o dată în prelungirile primei reprize.

După ultimul gol marcat de Marko Dugandzic, Dan Petrescu a plecat mai devreme la vestiar, la fel cum s-a întâmplat și în meciul din cupă, în duelul cu Sepsi, scor 0-3, când a plecat mai devreme de fluierul final al meciului.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că cei doi fotbaliști au fost de-a lungul timpului sub comanda lui Dan Petrescu la CFR Cluj, însă antrenorul nu le-a dat multe șanse, cei doi fiind mai mult rezerve.

Mai mult decât atât, într-un moment în care Dan Petrescu este supărat și spune că nu are destui atacanți în lot, Marko Dugandzic ar fi putut reprezenta o variantă bună pentru „Bursuc”, însă tehnicianul a preferat să renunțe la el chiar la începutul sezonului.

ADVERTISEMENT

Cifrele lui Marko Dugandzic la CFR Cluj:

  • Meciuri: 17
  • Goluri: 1
  • Pase decisive: 1

Cifrele lui Marko Dugandzic la Rapid:

  • Meciuri: 38
  • Goluri: 19
  • Pase decisive: 2

Cel mai bun marcator al CFR-ului nu a ajuns la 10 goluri în SuperLiga 1

CFR Cluj nu a avut un randament atât de bun din partea jucătorilor săi din atac, cel puțin din punctul de vedere al marcatorilor din clasamentul golgheterilor din SuperLiga 1.

Astfel, Rangelo Janga este cel mai bun marcator al campioanei României din acest sezon de SuperLiga 1, atacantul din Curacao reușind să înscrie 9 goluri și să ofere 2 pase decisive, într-un total de 25 de meciuri. Totodată, Janga mai are un gol înscris în grupele Conference League.

ADVERTISEMENT

„Dan Petrescu nu l-a dat afară pe Dugandzic. Nici n-a renunţat la el. A fost bine pentru el, pentru club, aveam nevoie de bani noi sau el, dar eu n-am fost de acord.

Eu n-am fost de acord să plece nici Betancor, nici Graovac. Nu este important ce vreau eu, ci ce vrea clubul. Nu plătesc eu salariile, dacă clubul a considerat că trebuie să plece, eu nu pot să mă opun. În niciun caz Dan Petrescu nu a renunţat, şi jucătorul ştie”, spunea Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă, la finalul lunii ianuarie.

  • 29 de ani are Marko Dugandzic
  • 1.500.000 de euro este cota de piață a lui Marko Dugandzic, conform transfermarkt.com
  • Alex Ioniță a fost jucătorul CFR-ului din 2018 până în 2021, însă a mai fost împrumutat la Universitatea Craiova și Astra Giurgiu
ADVERTISEMENT