Sport

S-au stabilit ultimii jucători calificați la Turneul Campionilor. Premii record puse în joc

Se știu numele jucătorilor calificați la Turneul Campionilor. Competiția are loc în Pala Alpitour din Torino în perioada 12-19 noiembrie.
04.11.2023 | 19:38
Sau stabilit ultimii jucatori calificati la Turneul Campionilor Premii record puse in joc
Se știu jucătorii calificați la Turneul Campionilor. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

După rezultatele înregistrate la ATP Paris, Alexander Zverev și Holger Rune și-au asigurat prezența la Turneul Campionilor. Competiția care va avea loc în perioada 12-19 noiembrie la Torino adună într-un singur loc cei mai buni 8 jucători ai sezonului.

S-au stabilit ultimii jucători calificați la Turneul Campionilor

Ediția cu numărul 54 a Turneului Campionilor se anunță a fi de-a dreptul spectaculoasă. Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev și Holger Rune se vor lupta pentru marele trofeu care pune capăt sezonului.

ADVERTISEMENT

În urma jocului rezultatelor de la ATP Paris, Alexander Zverev și Holger Rune au prins biletele la ATP Finals de pe ultimele două locuri. Patru dintre cei opt tenismeni care se vor afla la linia de start au mai câștigat în trecut competiția.

Este vorba despre Novak Djokovic, care a câștigat 6 titluri, Alexander Zverev, care s-a impus de două ori, Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev, ambii cu câte un trofeu. Tragerea la sorți a celor două grupe va avea loc joi, 9 noiembrie, ora 16:00, ora României.

ADVERTISEMENT

Premii record puse în joc la Turneul Campionilor

Așa cum a fost cazul și la Turneul Campioanelor, organizatorii au pus la bătaie premii record pentru ediția din 2023 a Turneului Campionilor. Câștigătorul competiției va pleca acasă cu suma de 4.801.500 de dolari, dacă nu va pierde niciun meci în drumul spre trofeu.

De asemenea, jucătorul de rezervă al Turneului Campionilor va încasa 152.500 de dolari, în timp ce simpla prezență la ATP Finals, fără nicio victorie în grupe, va fi recompensată cu 325.500 de dolari. Competiția se desfășoară pe hard în Pala Alpitour din Torino.

ADVERTISEMENT

Premiile totale puse în joc se ridică la 9.000.000 de dolari. Novak Djokovic este câștigătorul en-titre la Turneul Campionilor. Hubert Hurkacz și Alex De Minaur au fost aproape să se califice la Turneul Campionilor, însă cei doi au pierdut în sferturi la Paris cu Rublev, respectiv Dimitrov.

Premieră la Turneul Campionilor 2023

Turneul Campionilor din 2023 va marca o premieră. Pentru prima dată în istoria turneului, la start se vor afla doar jucători care au câștigat cel puțin un Turneu Masters 1000 de-a lungul carierei.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, fostul mare tenismen român, are nu mai puțin de 4 titluri câștigate la Turneul Campionilor. Acesta s-a impus în 1971, 1972, 1973 și 1975. Novak Djokovic și Roger Federer sunt la egalitate în ceea ce privește numărul de titluri câștigate la Turneul Campionilor (6).

ADVERTISEMENT
Tags: