Sport

Premii uriașe la Turneul Campioanelor! Câți bani ia câștigătoarea competiției

Premii uriașe puse în joc la Turneul Campioanelor. Ce sumă de bani va încasa marea câștigătoare. Competiția are loc în perioada 29 octombrie - 5 noiembrie.
29.10.2023 | 22:45
Premii uriase la Turneul Campioanelor Cati bani ia castigatoarea competitiei
Premii uriașe puse în joc la Turneul Campioanelor. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Elita tenisului mondial se îndreaptă în aceste momente la Cancun, în Mexic, unde va avea loc în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie Turneul Campioanelor. Este exact competiția care adună într-un singur loc cele mai bune opt jucătoare ale sezonului. Premiile financiare puse în joc sunt de-a dreptul amețitoare.

Premii uriașe la Turneul Campioanelor! Câte puncte sunt puse în joc

Aryna Sabalenka, Iga Swiatek, Coco Gauff, Elena Rybakina, Jessica Pegula, Ons Jabeur, Marketa Vondrousova și Maria Sakkari sunt cele 8 jucătoare care luptă pentru marele trofeu care pune capăt sezonului. Cea din urmă i-a luat locul în competiție Karolinei Muchova. Cehoaica a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

Turneul este dotat cu premii totale în valoare de 9 milioane de dolari americani. Marea câștigătoare poate ajunge în total la 1.500 de puncte WTA și 3.024.000 de dolari dacă ridică trofeul fără să piardă vreun meci pe traseu.

Fiecare jucătoare va fi recompensată cu 125 de puncte WTA pentru fiecare meci jucat. Totodată, victoria în grupe aduce în plus alte 125 de puncte. Succesul în semifinale atrage cu sine alte 330 de puncte WTA, în timp ce câștigarea trofeului se poate lăuda cu alte 420 de puncte WTA câștigate.

ADVERTISEMENT

Câți bani ia câștigătoarea competiției

De asemenea, fiecare sportivă va încasa suma de 198.000 de dolari pentru prezența la turneul final. La fiecare victorie, jucătoarele primesc în plus alți 198.000 de dolari. Tenismenele calificate în semifinale vor primi 54.000 de dolari.

O victorie în semifinală, ceea ce echivalează cu accederea în marea finală, este recompensată cu 756.000 de dolari americani. Nu în ultimul rând, marea câștigătoare va primi suma record de încă 1.476.000 de dolari. Tragerea la sorți a celor două grupe va avea loc în cursul zilei de vineri, 27 octombrie.

ADVERTISEMENT

Sportivele prezente la Turneul Campioanelor au șansa de a doborî noi recorduri. Jessica Pegula și Coco Gauff ar putea deveni primele jucătoare din ultimele două decenii care câștigă atât proba de simplu, cât și la dublu, potrivit tennis365.com. Cele două sportive din SUA sunt calificate în ambele probe la WTA Finals.

Aryna Sabalenka și Iga Swiatek pot scrie istorie la Turneul Campioanelor

Aryna Sabalenka, devenită lider mondial după US Open 2023, poate deveni prima jucătoare din ultimii 20 de ani care câștigă Turneul Campioanelor după ce a terminat sezonul precedent pe locul 2 în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT

Martina Hingis este ultima jucătoare care a reușit o astfel de performanță în 2000. De asemenea, Sabalenka ar putea deveni a treia jucătoare din ultimul deceniu care bifează două finale consecutive la Turneul Campioanelor după Serena Williams și Elina Svitolina.

De cealaltă parte, Iga Swiatek poate deveni prima jucătoare de la Serena Williams încoace care obține peste 130 de victorii pe parcursul a doi ani. Legendara sportivă din SUA a obținut 136 de victorii în 2012-2013. În actuala stagiune, Swiatek a câștigat 63 de meciuri, iar în urmă cu un sezon, poloneza s-a oprit la 67 de victorii.

ADVERTISEMENT