Sport

Sabău, gata să împiedice ascensiunea „Regelui” Hagi: „Nu se pune problema să fim timizi”

Ioan Ovidiu Sabău este pregătit să împiedice ascensiunea „Regelui” Hagi. Antrenorul lui U Cluj vrea să pună capăt seriei pozitive a Farului.
20.10.2023 | 23:21
Sabau gata sa impiedice ascensiunea Regelui Hagi Nu se pune problema sa fim timizi
Ioan Ovidiu Sabău este pregătit să oprească ascensiunea lui Gică Hagi.
ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău nu se teme de duelul cu Gică Hagi în Farul – U Cluj, sâmbătă, 21 octombrie, ora 21:45, în etapa a 13-a din SuperLiga. „Moțul” a vorbit despre duelul cu fostul coleg din „Generația de Aur”, dar și despre problemele de lot.

Sabău, gata să împiedice ascensiunea „Regelui” Hagi: „Nu se pune problema să fim timizi”

După un început dezastruos de sezon în campionat, Farul a revenit pe locurile de play-off, reușind să câștige ultimele trei meciuri. Campioana României va primi vizita celor de la U Cluj în etapa a 13-a, iar Ioan Ovidiu Sabău le-a pus gând rău „marinarilor”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul „Șepcilor roșii” susține că Budescu este jucătorul care poate face diferența în anumite momente, însă clujenii sunt pregătiți de luptă. „O echipă bine antrenată de Hagi, cu niște principii de joc, destul de omogenă și jucători care dacă sunt lăsați și au spații e greu să îi blochezi.

Mai ales că îl au și pe Budescu, acel jucător care în unele momente poate să inventeze un șut o pasă, un jucător care are calitate pentru campionatul nostru.

ADVERTISEMENT

Este clar că nu va fi ușor, dar în același timp sunt conștient că și eu am jucători de calitate, jucători foarte valoroși. Iar la astfel de jocuri nu se pune problema să fim timizi. Va trebui noi să arătăm foarte bine și din punct de vedere fizic, să înțelegem și să respectăm ce am antrenat din punct de vedere tactic.

„Nu mergem să fim o echipă timidă. Să jucăm și să câștigăm ceva de la acest joc”

Vom stabili noi detalii mâine și înainte de joc cum considerăm că este bine să abordăm un astfel de joc, cu un pressing sus, mai retras. Ne gândim să vedem ce ni se potrivește.

ADVERTISEMENT

Dar ce cred că e foarte important ce trebuie să caracterizeze această echipă este ca la ora jocului să ajungem la o formă sportivă bună. Jucătorii care pot să facă diferența să fie într-o formă sportivă bună, inspirați în a lua decizii, mai ales când ne apropiem de careul advers.

Să nu mergem să fim o echipă timidă. Să avem curaj să jucăm și să câștigăm ceva și de la acest joc”, au fost cuvintele lui Ioan Ovidiu Sabău. „Șepcile roșii” au câștigat ultimul duel direct, scor 2-0 în returul din sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău, probleme de lot înainte de meciul cu Farul: „Începuse să aibă ritm”

Ioan Ovidiu Sabău nu se va putea baza la meciul cu Farul pe Bogdan Vătăjelu. Ajuns în vară în Ardeal după despărțirea de Universitatea Craiova, anunțată în exclusivitate de FANATIK, fundașul stânga s-a accidentat și va lipsi minimum două săptămâni. Totodată, „Moțul” nu-l va avea la dispoziție pe Fossati, care nu a apucat să debuteze pentru clujeni.

„E o pierdere importantă, mai ales că a început să aibă ritm, să aibă încredere în el. Din păcate a venit această accidentare destul de urâtă și probabil două săptămâni nu o să-l pot folosi. 

Fossati s-a accidentat. De ce mi-a fost teamă nu am scăpat. Așa se întâmplă cu jucătorii care au stat fără să se antreneze, fără să joace pentru o perioadă destul de lungă. Manu e undeva la 50%. Mai are nevoie de vreo două săptămâni”, au fost cuvintele lui Ioan Ovidiu Sabău.

ADVERTISEMENT