ADVERTISEMENT
News

Șacalii terorizează locuitorii din Delta Dunării. „Vor ajunge să tragă de copii”

Autor: Flaviu Popa | 14.02.2021 | 16:52
Șacalii terorizează locuitorii din Delta Dunării. „Vor ajunge să tragă de copii”
Șacalii omoară tot ce prind în Delta Dunării. Oamenii sunt disperați

Locuitorii din Delta Dunării sunt terorizați de șacali, iar oamenii se tem că animalele vor ajunge să le mănânce copiii.

ADVERTISEMENT

Sate întregi din Delta Dunării sunt terorizate de șacali, iar oamenii și-au pus sârmă ghimpată de jur împrejurul curților pentru a se feri de patrupedele agresive.

Mai mult, cotețele au fost transformate în buncăre, pentru ca șacalii să nu facă prăpăd printre păsări, iar oamenii se tem că pot fi victime la rândul lor.

ADVERTISEMENT

Șacalii terorizează locuitorii din Delta Dunării

Șacalii dau târcoale satelor din Deltă în fiecare noapte, atrase de prada ușor de prins. Mai mult, animalele prind tupeu și intră în gospodării.

Ne-au terorizat, deci, noapte de noapte. Şi, practic, aprinzi lanterna şi el nici nu fuge, stă şi se uită la tine şi gata”, a declarat un localnic terorizat.

ADVERTISEMENT

„Seara, dacă te-ai dus până la magazin cum s-a întunecat, e teroare. Nu se aruncă numai la păsări. Şi viţelul, cum e fătat. Tot, tot au terminat.

Mâine, poimâine vor ajunge să tragă de copii, vă daţi seama. În alţi ani se organizau partide de vânat, cu localnicii în primul rând, pentru că localnicii ştiu unde să-i găsescă”, a transmis un alt locuitor din zonă.

ADVERTISEMENT

Valentin Sidorencu, primarul din Sfântu Gheorghe, a dezvăluit că vânătoarea e interzisă în zonă de mai mulți ani, însă își dorește ca acest lucru să se schimbe.

Singurul sprijin care poate… De unde poate veni este de la administratorul ariei protejate şi ARBDD, coroborat cu Ministerul Mediului. Numai să se vrea”, a declarat edilul.

ADVERTISEMENT

Ultima vânătoare de șacali a fost aprobată în 2019, însă animalele s-au înmulțit necontrolat în ultimii ani. „Pentru a se putea proceda din nou la o vânătoare de extracţie, trebuie să vină semnalele de la comunităţi”, a declarat Viorica Bîscă, directorul ARBDD.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!