Fotbal intern

STEAUA. Ea este MOTIVUL pentru care Varela a plecat în Grecia!

STEAUA. FANATIK.RO vă dezvăluie culisele transferului din vară al lui Varela de la Steaua la PAOK Salonic....
18.12.2016 | 14:56
STEAUA Ea este MOTIVUL pentru care Varela a plecat in Grecia
ADVERTISEMENT

STEAUA. FANATIK.RO vă dezvăluie culisele transferului din vară al lui Varela de la Steaua la PAOK Salonic.

STEAUA. Fernando Lopes dos Santos Varela s-a transferat la Steaua în septembrie 2013, de la SC Vaslui, în schimbul a 1,25 milioane de euro. Fundaşul cu origini în Insulele Capului Verde, dar născut în Portugalia, s-a impus rapid ca titular în centrul defensivei şi a avut prestaţii foarte bune în tricoul roş-albastru. Pe plan intern, a cucerit toate trofeele posibile. Pe plan european, a evoluat în grupele celor mai puternice competiţii inter-cluburi, Liga Campionilor şi Liga Europa. Ba chiar a ajuns să poarte şi banderola de căpitan.

Ceva s-a rupt, însă, vara trecută. Varela a anunţat, brusc, că vrea să plece de la Steaua. A explicat conducerii clubului că nu mai are motivaţie. Şi că vrea o schimbare pe plan profesional. Lucrurile au stat, însă, cu totul altfel. FANATIK.RO vă prezintă cele două motive care au stat la baza deciziei lui Varela de a părăsi gruparea „roş-albastră” după 3 sezoane.

ADVERTISEMENT

STEAUA. Nu suporta Bucureştiul!

FANATIK.RO a aflat că soţia lui Fernando a avut un cuvînt decisiv în plecarea acestuia de la Steaua. Andreia nu avea deloc la inimă Bucureştiul şi a refuzat să se stabilească aici alături de soţul său. A preferat să-şi viziteze ocazional bărbatul cu care are 3 copii. Faptul că nu erau tot timpul împreună avea, din păcate, să-i afecteze. Lucru normal. Oferta de la PAOK Salonic a venit, astfel, la fix.

Andreia a pus piciorul în prag şi i-a transmis lui Fernando să facă tot posibilul să plece de la Steaua. Femeia era atrasă de ideea de a locui în Salonic, unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa. I-a promis soţului că se va muta definitiv cu el dacă va reuşi să se transfere la greci. Că va renunţa la navetă. În cele din urmă, după o adevărată telenovelă, Varela a plecat la PAOK în schimbul a 1,4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ea e nevasta lui Varela! Cum arată cea care a fost cea mai exotică soţie de fotbalist de la Steaua

STEAUA. Varela a fost dorit cu insistenţă de PAOK, care i-a pus la dispoziţie, după ce a parafat un contract pe 3 ani, tot ce şi-a dorit pentru a duce o viaţă liniştită. La scurt timp, soţia „antiromâncă” s-a stabilit în Salonic, aşa cum a promis. A venit însoţită de cei 3 băieţi. De altfel, 2 dintre ei joacă la „piticii” lui PAOK. Varela a insistat ca urmaşii lui să-i calce pe urme şi să devină fotbalişti. Aşa că a făcut lobby pentru ca puştii să primească o şansă la grupele de juniori ale clubului din Salonic. Nu avea cum să fie refuzat.

Aşa că micuţii săi au început munca şi visează să ajungă cel puţin la nivelul tatălui lor. Plecarea de la Steaua i-a priit lui Varela. Are familia reunită, soţia fericită şi copiii în al nouălea cer. Toţi s-au acomodat de minune la Salonic şi sînt încîntaţi de condiţiile pe care le-au întîlnit în frumosul oraş grecesc.

ADVERTISEMENT

Salariu aproape triplu

STEAUA. Nu numai nevasta a contribuit la decizia lui Varela de a părăsi pe Steaua. Au contat, bineînţeles, şi banii. „Am plecat pentru că PAOK mi-a oferit un salariu mai bun. Este foarte bine aici, dar mie, personal, îmi este dor de România. La voi am avut cea mai bună periodă din carieră, nu o să uit niciodată. Ţin legătura cu toţi foştii mei colegi, vorbim des”, a povestit Varela ÎN EXCLUSIVITATE pentru FANATIK.RO.

La Steaua avea un salariu anual de 300.000 de euro. 25.000 de euro pe lună. Unul foarte bun pentru Liga 1. Dar care nu îl mulţumea pe deplin. Normal, omenesc, avea să fie ademenit de remuneraţia oferită de PAOK. Clubul din Salonic i-a oferit nu mai puţin de 800.000 de euro pentru fiecare dintre cele 3 sezoane ale contractului. 1.500.000 în plus faţă de cît ar fi luat la Steaua în acelaşi interval! În aceste condiţii, cu o soţie nemulţumită şi cu o ofertă de salariu aproape triplă faţă de ce încasa la Steaua, Varela nu a mai stat pe gînduri şi a ales să părăsească gruparea „roş-albastră”.

ADVERTISEMENT

12 partide a evoluat Varela pentru PAOK în acest sezon, în care a marcat un gol

3.000.000 de euro este cota lui Varela conform transfermarkt.de

117 partide a jucat Varela pentru Steaua, în care a marcat 12 goluri

„Steaua va rămîne mereu în inima mea, este un club mare, unde am cunoscut cele mai mari satisfacţii din carieră” (Fernando Varela)

Tags: