Fotbal intern

Salvarea lui Dinamo vine de la LPF! Perioada limită pentru depunerea actelor necesare obținerii licenței a fost prelungită cu 30 de zile

13.04.2020 | 18:12
Salvarea lui Dinamo vine de la LPF Perioada limita pentru depunerea actelor necesare obtinerii licentei a fost prelungita cu 30 de zile
ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, printr-un comunicat emis pe site-ul oficial, că termenul limită pentru depunerea actelor de licențiere a fost extins cu o lună. Decizia ajută clubul Dinamo, care are nevoie de 180.000 de euro pentru achitarea datoriilor și obținerea dreptului de participare și în sezonul viitor al Ligii 1.

Dinamo, încă o șansă să obțină licența

Pe 10 aprilie, Ionuț Negoiță a anunțat că viitorul lui Dinamo este sumbru, clubul având nevoie de 180.000 de euro pentru a obține licența, pentru care toate actele urmau a fi depuse până la sfârșitul lunii.

ADVERTISEMENT

La trei zile de la anunțul categoria al patronului de la Rin, Liga Profesionistă de Fotbal a venit cu o decizie care oferă o șansă în plus lui Dinamo să obțină licența pentru stagiunea următoare.

În urma unei ședințe la care au participat membrii LPF, AFAN și ai celor 14 cluburi din prima divizie, s-a hotărât prelungirea termenului limită pentru depunerea documentelor în vederea obținerii licenței cu încă 30 de zile.

ADVERTISEMENT

S-au luat hotărâri în zona de licențiere a cluburilor, în sensul extinderii cu încă o luna a perioadei limită pentru depunerea actelor în vederea obținerii acesteia”, se arată în comunicatul emis de Liga Profesionistă de Fotbal.

În acest context, Dinamo trebuie să obțină cei 180.000 de euro pentru obținerea licenței până la 31 mai.

ADVERTISEMENT

Când se reia sezonul actual

În urmai ședinței realizate prin videoconferință luni, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat și o dată în care meciurile din prima divizie vor putea fi reluate.

În cel mai optimist scenariu, situație în care președintele Klaus Iohannis nu va prelungi starea de urgență mai departe de jumătatea lunii viitoare, cluburile vor putea relua antrenamentele pe 16 mai, iar primul meci oficial de după pandemia de coronavirus s-ar juca trei săptămâni mai târziu, vineri, 5 iunie.

ADVERTISEMENT

Data de 5 iunie ar permite actualei stagiuni din Liga 1 să fie încheiate până la data limită impusă de UEFA, 3 august.

ADVERTISEMENT