Sport

Sâmbătă aflăm primele două urne valorice pentru grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor! Cine ar profita de un succes al lui Real Madrid

Finala Ligii Campionilor 2022 va definitiva primele două urne valorice pentru tragerea la sorţi a grupelor Champions League din sezonul viitor. Ce se întâmplă dacă Real Madrid ia trofeul.
26.05.2022 | 21:58
Sambata aflam primele doua urne valorice pentru grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor Cine ar profita de un succes al lui Real Madrid
Finala Ligii Campionilor va definitiva primele două urne valorice pentru grupele Champions League din sezonul viitor
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, de la ora 22:00, Liverpool şi Real Madrid vor juca finala Ligii Campionilor 2022, iar cu această ocazie vom afla primele două urne pentru grupele Champions League din sezonul viitor. Câştigătoarea trofeului va intra în urna capilor de serie, aşa cum s-a întâmplat şi în stagiunile trecute.

Echipa care vrea ca Real Madrid să câştige finala Ligii Campionilor 2022. Va intra în urna capilor de serie

Real Madrid se află deja în urna capilor de serie, din moment ce a câştigat titlul în Spania. Din sezonul 2015-2016, campioanele din primele şase ligi ale Europei au un loc asigurat în urna 1, alături de câştigătoarele Ligii Campionilor şi Europa League. Cum “galacticii” au acest statut, Ajax ar deveni cap de serie dacă spaniolii vor câştiga trofeu.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, dacă Liverpool va câştiga Liga Campionilor, echipa antrenată de Jurgen Klopp va fi în urna capilor de serie. După Germania, cu Bayern Munchen şi Eintracht Frankfurt, Anglia va fi a doua ţară care va avea câte două echipe în prima urnă.

Eintracht Frankfurt, Manchester City, Real Madrid, AC Milan, Bayern Munchen şi FC Porto sunt echipele care sunt sigure de prezenţa în urna capilor de serie, la tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Chelsea, Barcelona, Juventus, Atletico Madrid, Sevilla, RB Leipzig şi Tottenham se vor afla în urna a doua. În aceste condiţii, sezonul 2022-2023 va aduce nişte meciuri de cinci stele încă din faza grupelor.

Şapte echipe sunt sigure de prezenţa în urna a 3-a, alte două sunt în ultima urnă

Sunt cunoscute şi echipele care se vor afla în urna a 3-a pentru grupele Ligii Campionilor. Este vorba de Borussia Dortmund, RB Salzburg, Şahtior Doneţk, Inter Milano, Napoli, Sporting Lisabona şi Bayer Leverkusen.

ADVERTISEMENT

Marseille, calificată în grupele Ligii Campionilor, îşi va afla poziţia abia la finalul preliminariilor, însă sunt şanse foarte mari să ajungă în urna a 4-a, unde se mai regăsesc Club Brugge şi Celtic.

După ce Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, UEFA a anunţat că echipele ruseşti au fost suspendate pe termen nelimitat, astfel că nu vor participa în sezonul 2022-2023 din cupele europene.

ADVERTISEMENT

Din cauza Campionatului Mondial din Qatar, programat la finalul anului, faza grupelor din Liga Campionilor se va termina pe 2 noeimbrie, cu o lună înainte faţă de actualul sezon.

Programul fazei grupelor Ligii Campionilor pentru sezonul 2022-2023

  • etapa 1 – 6 şi 7 septembrie 2022
  • etapa a 2-a – 13 şi 14 septembrie 2022
  • etapa a 3-a – 4 şi 5 octombrie 2022
  • etapa a 4-a – 11 şi 12 octombrie 2022
  • etapa a 5-a – 25 şi 26 octombrie 2022
  • etapa a 6-a – 1 şi 2 noiembrie 2022

CFR Cluj, campioana României, intră în turul 1 preliminar

CFR Cluj este reprezentanta României în preliminariile Ligii Campionilor şi va intra în turul 1. Campioana din Casa Pariurilor Liga 1 va fi în urna capilor de serie, statut pe care îl va avea şi în turul 2, astfel că va avea parte de adversari facili.

Din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj va fi în urna a 2-a, iar pe lista posibililor adversari se vor afla nume grele precum Dinamo Zagreb, Steaua Roşie Belgrad sau Olympiacos.

ADVERTISEMENT