News

Samsung anunță lansarea programului de reparaţii pe cont propriu pentru telefoane şi tablete. Ce modelele sunt vizate

Reprezentanții companiei sud-coreene Samsung anunță lansarea programului de reparații pe cont propriu pentru telefoane şi tablete. Intitulat ”Self Repair”, acesta vizează un număr limitat de modele.
03.08.2022 | 08:01
Samsung anunta lansarea programului de reparatii pe cont propriu pentru telefoane si tablete Ce modelele sunt vizate
Ce modele de telefoane și tablete Samsung sunt incluse în programul de reperații pe cont propriu. Sursa foto: phonefixed.com
ADVERTISEMENT

După un model lansat anul trecut de Apple, Samsung va comercializa tot ceea este necesar pentru ca un client al companiei să-şi poată repara singur telefonul /tableta sau să poată schimba o piesă.

Ce modele de telefoane și tablete Samsung sunt incluse în programul de reperații pe cont propriu

Marți, 2 august, Samsung Electronics a anunțat că proprietarii de dispozitive din gama Galaxy își pot face propriile reparații la telefoane și tablete.

ADVERTISEMENT

Programul intitulat ”Self Repair” este derulat în colaborare cu iFixit și vizează, pentru început, doar trei dintre produsele din seriile Galaxy. Vorbim aici despre telefoanele Galaxy S20 şi Galaxy S21, precum şi de tableta Galaxy Tab S7 Plus.

Încă din debutul acestui an, Samsung și-a anunțat parteneriatul cu cei de la iFixit. În urma acestei înțelegeri, clienții gamei Galaxy au acces la piese, instrumente și ghiduri originale, notează News.Samsung.com.

ADVERTISEMENT

Orice client al companiei, din orice țară, va putea cumpăra aceleași ecrane, baterii și alte componente Samsung pentru a-și repara telefoanele și tabletele după bunul plac.

Alături de piesele de schimb şi instrumentele necesare reparaţiilor, Samsung va vinde şi ghiduri complete, detaliate şi cu indicaţii vizuale, pentru a explica clar utilizatorilor ce au de făcut.

ADVERTISEMENT

Compania Samsung anunță extinderea numărului de dispozitive care pot fi reparate

Dacă acum numărul dispozitivelor care pot fi reparate pe cont propriu este unul extrem de limitat, cei de la Samsung promit pe viitor extinderea acestei game de telefoane și tablete.

”Samsung oferă în mod continuu opțiuni mai convenabile clienților săi pentru a extinde durata de viață a dispozitivelor lor, pentru a promova o economie circulară și a minimiza deșeurile electronice”, a declarat Mark Williams, Vicepreședinte pentru Customer Care la Samsung Electronics America, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

”Samsung Self-Repair este o altă modalitate prin care clienții își prelungesc durata de viață a dispozitivelor înainte de a fi reciclate”, a mai punctat acesta.

Acest demers al celor de la Samsung se aseamănă foarte mult cu cel anunțat de Apple în noiembrie 2021. Și această companie rivală a decis să vândă piese, instrumente şi tutoriale necesare reparațiilor.

ADVERTISEMENT