Sport

Sancțiuni drastice după scandalul din Liga Elitelor. CSA Steaua U19 – Dinamo U19, decis la „masa verde”

Comisia de Disciplină a FRF a luat măsuri după scandalul iscat în timpul meciului CSA Steaua - Dinamo, din Liga Elitelor U19. Ambele echipe au fost sancționate, iar victoria le-a fost dată „câinilor”, la masa verde.
29.03.2022 | 15:55
Sanctiuni drastice dupa scandalul din Liga Elitelor CSA Steaua U19  Dinamo U19 decis la masa verde
Sancțiuni drastice după scandalul din Liga Elitelor. CSA Steaua U19 - Dinamo U19, decis la „masa verde”. FOTO: Facebook Steaua Bucuresti
ADVERTISEMENT

Pe 19 martie, meciul din Liga Elitelor U19 dintre CSA Steaua și Dinamo a fost oprit de arbitru la scorul de 1-0 pentru gazde, după o încăierare generală între cele două formații. Roș-albii au obținut victoria la comisii, dar ambele tabere s-au ales cu sancțiuni.

Dinamo U19 câștigă la „masa verde” meciul cu CSA Steaua U19 din Liga Elitelor. Sancțiuni drastice pentru ambele echipe

Scandalul dintre CSA Steaua U19 și Dinamo U19 s-a iscat pe final de partidă, atunci când jucătorii celor două echipe s-au luat la bătaie pe teren. Lucrurile au degenerat în momentul în care un suporter al „militarilor” a pătruns pe gazon, iar arbitrul a fost nevoit să fluiere prematur finalul.

ADVERTISEMENT

La zece zile distanță de la acel incident, Comisia de Disciplină a FRF a sancționat-o pe CSA Steaua cu o amendă de 5.500 de lei și a acordat victoria „câinilor”, scor 3-0, la „masa verde”.

„În baza art. 78/a din RD, CSA Steaua i se aplică penalitate sportivă de 27 lei 

În baza art. 83/7 rap la art. 20/3/1 din RD, CSA Steaua se sancționează cu penalitate sportivă de 5000 lei În baza art. 83/1/b+c din RD cu aplicarea art. 34 din RD, CSA Steaua-U19 se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei SC Dinamo 1948 SA-U19) și i se aplică penalitate sportivă de 500 lei.

ADVERTISEMENT

 În conformitate cu prevederile art. 45/3 din RD, CSA Steaua Buc. va executa sancțiunea prevăzută de art. 83/7 (penalitate sportivă de 5000 lei) și cea prevăzută de art. 83/b+c din RD (Forfait și penalitate sportivă de 500 lei), în total penalitate sportivă de 5500 lei și Forfait (3-0 în favoarea echipei SC Dinamo 1948 SA)” – decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

Mai mulți fotbaliști de la CSA Steaua și Dinamo au fost suspendați. Scandalul, ironizat de Mihai Stoica

În urma scandalului, patru jucători, câte doi din fiecare echipă, au primit suspendări drastice. Eduard Motoc și Alexandru Pacioagă de la CSA Steaua vor fi suspendați patru, respectiv trei etape, în timp ce „câinii” Ionuț Amzar și Denis Oncescu vor avea de ispășit șase, respectiv patru etape de suspendare.

ADVERTISEMENT

Incidentele de la meciul disputat pe 19 martie au fost comentate și de Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB.

„Săracii dinamoviști nici nu mai știu cu cine sunt rivali. Ba cu noi, ba cu ăștia… CSA are atitudinea asta, mi se pare normal. E echipa armatei, trebuie să fie războinici. Nu-i plătim noi? (n.r. – ironic) Vrem să vedem războinici, warriors!

ADVERTISEMENT

Arbitrul a luat o decizie pripită când a oprit meciul, se liniștise situația. Suporterul a intrat și a ieșit de pe teren. N-a fost bătaie, a fost îmbulzeală. A fluierat finalul pentru că a intrat suporterul pe teren. Suporterii sunt și foarte periculoși (n.r. – ironic). Dar numai când își trag ceva pe față ca să nu fie recunoscuți și aleargă un copil de 16 ani. Vai de capul lor! Când mă gândesc la ultrașii din Grecia și Polonia și îi văd pe amărâții ăștia că fugăresc un copil….

Da, e foarte grav ca un suporter să sară pe teren. Portarul lui Dinamo a ieșit de parcă voia să omoare pe cineva, dar de fapt nu voia să omoare pe nimeni, a vrut să apară și el la televizor”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT
Tags: