News

Probă fundamentală descoperită în cazul dublei crime din Iași. Sângele suspectului, găsit la locul faptei

Cazul dublei crimei din Iași, acolo unde doi studenți, de 25 și 23 de ani, au fost uciși pe 11 decembrie, ar putea să-și găsească rezolvarea. Anchetatorii au descoperit sângele suspectului la locul faptei.
09.02.2022 | 21:32
Proba fundamentala descoperita in cazul dublei crime din Iasi Sangele suspectului gasit la locul faptei
Sângele principalului suspect al dublei crime din Iași, găsit la locul faptei. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ies la iveală noi detalii în cazul dublei crime de la Iași. Acestea sunt legate de Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect, și se pot dovedit decisive în soluționarea cazului.

Presa locală, care citează surse judiciare, scrie că, la locul crimei, experții criminaliști au găsit pete de sânge aparținând principalului suspect.

ADVERTISEMENT

Sângele principalului suspect al dublei crime din Iași, găsit la locul faptei

În permanență, studentul marocan a negat că a mai intrat în casa unde a avut loc crima din Iaşi, după ce a plecat în seara de 8 decembrie de la o petrecere cu victimele Youssef Ajniyah şi Vanessa Burlacu.

Aceste declarații ale lui Ahmed Sami El Bourkadi sunt contrazise total de ultima descoperire din anchetă.

ADVERTISEMENT

”Au fost trimise la Bucureşti mai multe seturi de rămăşiţe de îmbrăcăminte. Au fost descoperite urme de sânge aparţinând lui Ahmed Sami el Bourkadi, la locul faptei”, au precizat surse apropiate anchetei pentru publicația Ziarul de Iași.

Studentul suspect de dublul asasinat a declarat în faţa anchetatorilor că pe 9 şi 10 decembrie a revenit la vila în care se aflau înjunghiaţi cei doi tineri pentru a-şi recupera un hanorac şi un halat.

ADVERTISEMENT

Ulterior, acesta spune că ar fi fost trimis de către rudele victimelor să se intereseze de soarta lor, însă nu a intrat în casă deoarece ”i-ar fi fost frică de un câine”.

Potrivit sursei citate, în cazul în care studentul marocan nu-și recunoaşte fapta, deşi au probe solide, poliţiştii vor fi obligaţi să mai aducă măcar o dovadă: să afle mobilul crimei, locul unde suspectul a ascuns sau aruncat telefoanele victimelor, sau arma crimei.

ADVERTISEMENT

Ce spune avocatul lui Ahmed Sami El Bourkadi

În această săptămână, avocatul lui Ahmed Sami El Bourkadi a precizat că nu ştie încă rezultatele expertizei.

”Am fost anunţaţi că au venit rezultatele expertizei ADN de la Bucureşti, şi cele de la Institutul de Medicină Legală Iaşi, însă ce ar conţine respectivele probe nu ni s-a adus la cunoştinţă.

Ar fi vorba despre pete de sânge şi fire de păr. Au probe noi, dar nu mi le aduc la cunoştinţă, vor să fie o surpriză. Dar noi avem răbdare, zilele următoare vor cere prelungirea arestului, iar atunci vom afla ce probe au”, a spus marți Raluca Andrei, avocatul marocanului, potrivit publicaţiei ieșene.

Cei doi tineri studenți au fost uciși la Iași pe 11 decembrie, într-o vilă, iar principalul suspect este Ahmed Sami El Bourkadi, un student marocan de 20 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: