News

Șapte bărbați din Ucraina încercau să ajungă în România peste Prut. S-au folosit de o barcă și două saltele. Video

Șapte cetățeni din Ucraina, toți bărbați, care încercau să ajungă în România peste Prut, au fost prinși de poliția de frontieră. Cum au traversat râul.
05.04.2024 | 18:11
Sapte barbati din Ucraina incercau sa ajunga in Romania peste Prut Sau folosit de o barca si doua saltele Video
Mai mulți bărbați din Ucraina, prinși când treceau râul Prut cu ajutorul unei bărci și a două saltele gonflabile. Sursa foto: politiadefrontiera.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Șapte bărbați din Ucraina au fost prinși, joi, de agenții din Sectorul Poliției de Frontieră Răducăneni, Iași, în timp ce încercau să ajungă în România peste râul Prut.

Mai mulți bărbați din Ucraina, prinși când treceau râul Prut cu ajutorul unei bărci și a două saltele gonflabile

Tot mai multe persoane încearcă, în ultima perioadă, să treacă ilegal râul Prut și să ajungă în România. După cei doi cubanezi prinși cu o barcă pe Prut, miercuri, 3 aprilie, acum a venit rândul unor ucraineni.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, polițiștii de frontieră din Răducăneni, Iași, au identificat şi reținut, în zona localității de frontieră Sălăgeni, șapte bărbați care proveneau din Ucraina.

Aceștia au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci și a două saltele gonflabile. Au mai utilizat o funie prinsă de cele două maluri ale apei. Scopul lor era acela de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

ADVERTISEMENT

În data de 04 aprilie a.c., în jurul orei 06.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni – ITPF Iaşi, acționând în baza unor informații deținute, au organizat o acțiune specifică, pe timpul căreia au identificat şi reţinut șapte cetăţeni străini, care au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci, a două saltele gonflabile și a unei funii legate pe cele două maluri ale apei”, anunță autoritățile.

În urma acestei situații, polițiștii români de frontieră au demarat verificări. După o analiză comună cu omologii din statul vecin, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Vorbim de șapte bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani. La interogatoriu, aceștia au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei, mai arată reprezentanții ITPF Iași.

Alți străini, cubanezi, prinși cu barca pe Prut. Voiau să ajungă în Spania

Tot în această săptămână, doi cetățeni cubanezi au fost prinși de polițiștii de frontieră din Iași după ce au trecut râul Prut cu o barcă. Aceștia au spus că voiau să ajungă până în Spania.

ADVERTISEMENT

E vorba în acest caz de doi tineri de 22 și 27 de ani. Ei au fost prinși în zona localității Golăiești. Ulterior, au fost predați autorităților de frontieră din Republica Moldova. S-au ales cu dosare penale pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

ADVERTISEMENT
Tags: