News

Video. Doi cubanezi, prinși pe Prut cu barca. Au pornit spre Spania, dar au ajuns doar până la Golăiești

Doi cubanezi, de 22 și 27 de ani, au fost prinși de Poliția de Frontieră în timp ce încercau să treacă cu barca pe Prut. Ar fi pornit spre Spania, la o rudă.
04.04.2024 | 18:14
Video Doi cubanezi prinsi pe Prut cu barca Au pornit spre Spania dar au ajuns doar pana la Golaiesti
Doi cubanezi, depistați de Poliția de Frontieră pe Prut, Voiau să ajungă în Spania. Sursa foto: politiadefrontiera.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poliția de Frontieră Iași a depistat, la mijlocul acestei săptămâni, doi cubanezi care încercau, cu o barcă, să treacă râul Prut spre România. Aceștia intenționau să ajungă în Spania. Nu au mers prea departe, fiind opriți și încătușați în comuna Golăiești.

Doi cubanezi, depistați de Poliția de Frontieră pe Prut, Voiau să ajungă în Spania

Din informațiile oferite de autorități, aflăm că cele două persoane au fost reținute pe 3 aprilie, în jurul orei 03.15. S-a întâmplat în apropiere de Golăiești. Aici, un ofițer a observat cu tehnica specială de supraveghere, dotată cu elemente de termoviziune, două persoane care traversau râul.

ADVERTISEMENT

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au procedat la interceptarea și legitimarea persoanele în cauză.

Deoarece acestea au declarat verbal că sunt cetățeni cubanezi și nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iași feroviar, în vederea continuării cercetărilor”, anunță Poliția de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Dat fiind faptul că cei doi străini veneau de pe teritoriul Republicii Moldova, au fost informate rapid autorităţile de frontieră ale statului vecin. Astfel, cercetările în cauză au fost efectuate în comun.

Cercetările au scos în evidență faptul că cei doi cetățeni cubanezi, doi tineri, au 22 și 27 de ani. Le-au spus oamenilor legii că intenționau să ajungă în Spania, unde s-ar afla o rudă a lor.

ADVERTISEMENT


Din păcate pentru ei, aventura s-a încheiat la Golăiești. Aici, autoritățile de frontieră din Republica Moldova i-au preluat. Au făcut-o conform acordurilor în vigoare pe care le au cu instituțiile din România.

Cei doi cubanezi, acuzați de trecere frauduloasă a frontierei de stat

În acest caz, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Persoanele au fost preluate de către autorităţile de frontieră ale statului vecin în baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună”, anunță Poliția de Frontieră.

ADVERTISEMENT