News

Șapte cadre medicale din Spitalul Județean Buzău au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus

17.05.2020 | 23:49
Sapte cadre medicale din Spitalul Judetean Buzau au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Șapte cadre medicale din Spitalul Județean Buzău au fost confirmate cu noul coronavirus. Toți cei șapte angajați al Spitalului Județean lucrau în Secția de Boli Interne, acolo unde patru bolnavi au fost depistați cu noul coronavirus care provoacă Covid-19.

Șapte cadre medicale din Spitalul Județean Buzău au fost confirmate pozitiv

Directorul SJU Buzău, Claudiu Damian, au fost testați toți angajații secției de boli interne, un număr total de 38 de angajați. 4 asistente, 2 infirmere și un medic au fost infectați cu noul coronvairus, conform datelor oficiale.

ADVERTISEMENT

Toți vor fi infectați în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău. În continuare, managerul spitalului intenționează să testeze toate cadrele medicale din spital.

A fost demarată o anchetă epidemiologică, iar luni se va decide ce personal urmează a fi testat”, a explicat, Claudiu Damian.

ADVERTISEMENT

Pacientul zero, o bătrână internată în spital

Pacientul zero, cel de la care s-ar fi îmbolnăvit alți trei pacienți și 7 cadre medicale a fost o bătrână dintr-un azil de bătrâni, conform stiripesurse. În momentul în care femeia a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, s-a decis testarea tuturor angajaților și a pacienților din secție.

Secția de Boli Interne a Spitalului Județean Buzău a fost închisă ca urmare a situației iscate. Momentan, în această secție nu mai este internat niciun pacient. În România s-au înregistrat 16.871 de infectări și 1.104 de morți.

ADVERTISEMENT

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.890 au fost declarate vindecate și externate. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.055 de persoane.

Alte 15.854 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, au transmis autoritățile. Din totalul de cazuri, 105 au fost identificate în Buzău.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial au fost identificate 4.787.487 de cazuri, în timp ce 315.978 de oameni au murit. Cu toate acestea, aproape 2 milioane de persoane s-au vindecat, 1.847.180 de oameni reușind să învingă noul coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: