Fotbal intern

Şapte cluburi din Liga 1 au trăit cu sufletul la gură Alegerile Locale 2020! Ce rezultate au obţinut primarii care sprijină fotbalul

29.09.2020 | 12:19
Sapte cluburi din Liga 1 au trait cu sufletul la gura Alegerile Locale 2020 Ce rezultate au obtinut primarii care sprijina fotbalul
Şapte cluburi din Liga 1 au trăit cu sufletul la gură Alegerile Locale 2020! Ce rezultate au obţinut primarii care spijină fotbalul (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Alegerile Locale 2020 au fost intens urmărite de toţi românii, dar şi de echipele din Casa Pariurilor Liga 1. Şapte cluburi din prima ligă au trăit cu sufletul la gură până la aflarea primelor rezultate din aceste alegeri. FANATIK a analizat prestaţiile primarilor de care contează viaţa formaţiilor din primul eşalon al fotbalului din România.

Academica Clinceni, FC Argeş, Chindia Târgovişte, Gaz Metan Mediaş, Hermannstadt, Poli Iaşi şi FC Voluntari sunt echipele din Casa Pariurilor Liga 1 care au parte de susţinere din bani publici. Rezultatul Alegerilor Locale 2020 a fost foarte importante pentru acestea, iar victoriile au venit pe bandă rulantă.

ADVERTISEMENT

Dintre cele şapte cluburi, cele mai mari emoţii le-a avut Academica Clinceni. Adrian Budeanu (PNL), primarul care a câştigat un nou mandat în localitatea din Ilfov, primise o interdicţie a ocupa o funcţie publică până în 2023. Cu toate acestea, politicianul a participat la alegeri şi a câştigat, iar echipa ilfoveană va fi susţinută în continuare. De altfel, Adrian Budeanu este şi preşedintele de onoarea al clubului.

Şapte cluburi din Liga 1 au trăit cu sufletul la gură Alegerile Locale 2020. Victorie convingătoare la Târgovişte

FC Argeş este susţinută financiar de Primăria din Piteşti, iar Cristian Gentea (PSD), edilul oraşului, ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului din Trivale. Bătălia a fost una aprigă în Alegerile Locale 2020, însă actualul primar s-a impus şi a primit un nou mandat. Piteştiul a fost unul dintre oraşele în care lupta s-a dus în trei candidaţi: Cristian Gentea (34,8%, PSD), Sorin Apostoliceanu (26,3%, PNL) şi Liviu-Ionuț Moșteanu (23,2%, USR-PLUS).

ADVERTISEMENT

Daniel-Cristian Stan (PSD) a câştigat al treilea mandat în Târgovişte, iar Chindia, echipă susţinută de Primărie şi de Consiliul Județean Dâmbovița, poate răsufla uşurată. Victoria a fost una clară pentru politicianul de 42 de ani, care a obţinut 65,6% din voturi, în timp ce principalul contracandidat a primit doar 17,7%.

Primarul din Târgovişte promitea în iarnă că formaţia Chindia va evolua pe noul stadion al oraşului în acest an, însă lucrările au întârziat. Cu doar câteva zile înainte de alegeri, Daniel-Cristian Stan a inaugurat gazonul arenei, fără ca tribunele să fie gata.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaş a dat lovitura înainte de Alegerile Locale 2020

Pe lângă Romgaz şi Transgaz, Gaz Metan Mediaş primeşte susţinere financiară şi din partea primăriei. Gheorghe Roman (PNL) a câştigat un nou mandat de primar, după ce a obţinut 73,6% din voturi. Chiar înainte de Alegerile Locale 2020, politicianul a anunţat că Primăria va deveni oficial un susţinător al echipei din Liga 1.

“La prima rectificare bugetară voi propune Consiliului Local alocarea unei sume de bani. Cred că va fi pentru prima dată când Primăria Mediaş susţine concret echipa de suflet a oraşului” – Gheorghe Roman

Astrid Fodor (FDGR) a câştigat al doilea mandat la Primăria Sibiului, care susţine financiar echipa Hermannstadt. Victoria a fost una fără emoţii, la o diferenţă de 12% faţă de candidatul susţinut de PNL. Printre obiectivele din noul mandat se numără şi terminarea construcţiei la stadionul “Municipal”, arenă pe care va juca formaţia sibiană.

ADVERTISEMENT

Primarul din Iaşi îi certa pe oficialii lui Poli în Consiliul Local

Poli Iaşi a fost o altă echipă din Casa Pariurilor Liga 1 care a trăit intens Alegerile Locale 2020. Clubul este finanţat de Primărie, iar Mihai Chirica (PNL) şi-a asigurat un nou mandat, după ce a primit 42% din voturi. Politicianul se implică în viaţa echipei şi chiar i-a criticat pe oficialii clubului în timpul unei şedinte a Consiliului Local.

“Când echipa merge prost, găsesc vinovați. Să pună mâna să joace fotbal, să aducă puncte! Când cer bani și rezutatele sunt zero, găsesc explicații” – Mihai Chirica în iunie 2020.

FC Voluntari este creaţia lui Florentin Pandele, cel care a obţinut un nou mandat cu 71% din voturi. Echipa ilfoveană a fost înfiinţată în 2010 şi este finanaţată de Primăria din Voluntari, primind de-a lungul anilor milioane de euro pentru investiţii. Cea mai importantă performanţă a venit în sezonul 2016-2017, când FC Voluntari a câştigat Cupa României.

ADVERTISEMENT