Life

Șapte semne care arată că sănătatea creierului este deteriorată. Ce spun specialiștii

Șapte simptome care te avertizează că sănătatea creierului are foarte mult de suferit. Care sunt atenționările experților.
31.01.2024 | 15:52
Sapte semne care arata ca sanatatea creierului este deteriorata Ce spun specialistii
Șapte simptome care te avertizează că sănătatea creierului are foarte mult de suferit. Care sunt atenționările experților. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Șapte semne care arată că sănătatea creierului este deteriorată. Ce spun specialiștii din lumea întreagă despre partea principală a sistemului nervos central în interiorul craniului uman. La ce trebuie să fie atenți oamenii.

Șapte simptome care te avertizează că sănătatea creierului are foarte mult de suferit. Care sunt atenționările experților

Șapte simptome care te avertizează că sănătatea creierului are foarte mult de suferit. Care sunt avertismentele experților. Potrivit thehealthsite.com, foarte multe persoane încep să aibă probleme medicale din cauza lipsei de somn.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai importante semne care îți arată că, de fapt, creierul nu mai funcționează la capacitate maximă este cauzată de durerile de cap care persistă mai multe zile la rând. Așadar, migrenele sunt o problemă.

Doctorii sunt de părere că durerile de cap dese și de intensitate ridicată pot indica anumite boli sau tulburări neurologice. Al doilea semn care trebuie luat în calcul de oameni constă în problemele de memorie.

ADVERTISEMENT

Acestea indică neplăceri la nivelul creierului. Specialiștii îi îndeamnă pe oameni să fie atenți la pierderea de informații și dificultăți în concentrare, care afectează enorm creierul și îl deteriorează pe zi ce trece tot mai mult.

Al treilea semn care îți arată că sănătatea creierului este deteriorată are legătură cu tulburările de vorbire sau de înțelegere. Aceste dificultăți în vorbire sau în înțelegerea limbajului pot fi semne de afectare a funcției cerebrale.

ADVERTISEMENT

Al patrulea semn este legat de tulburările de somn. Sursa menționată anterior arată că, aceste schimbări are au loc în modelele de somn sau insomnia sunt asociate de cele mai multe ori cu probleme ale sistemului nervos central.

Ce alte semne trebuie să ia în calcul oamenii

Pe lângă aceste patru semne specialiștii trebuie să aibă în vedere și alte aspecte importante despre sănătatea creierului. Aceasta poate fi serios afectată în momentul în care apar tulburări cognitive, adică dificultăți în gândire și o procesare lentă a informațiilor.

ADVERTISEMENT

În această categorie mai intră și diverse probleme în rezolvarea situațiilor și luarea deciziilor, care pot fi semne de afectare cognitivă. Al șaselea semn este legat de schimbările de personalitate, acele modificări ale stării de spirit.

Printre acestea se numără: iritabilitatea, depresia sau anxietatea, care pot fi semne de tulburări neurologice. De asemenea, al șaptelea simptom care arată că sănătatea creierului este deteriorată are legătură cu problemele de coordonare.

Mai exact, specialiștii din domeniul medical din lumea întreagă trag un semnal de alarmă legat de dificultățile în menținerea echilibrului, coordonarea slăbită și schimbările care apar în abilitățile motorii.

ADVERTISEMENT