News

Șase morți în urma tornadelor din SUA! Trei state americane au fost puternic afectate

13.04.2020 | 10:26
Sase morti in urma tornadelor din SUA Trei state americane au fost puternic afectate
ADVERTISEMENT

Cel puțin șase oameni au murit în urma tornadelor din SUA! A fost un weekend înfiorător în trei state americane. Louisiana, Texas şi Mississippi au fost puternic afectate.

Șase morți în urma tornadelor din SUA!

În Louisiana, numeroase case au fost distruse în oraşul Monroe. Primăria anunţase iniţial pe reţelele de socializare că au fost înregistrate pagube minore. În Mississippi, au fost confirmate 3 decese.

ADVERTISEMENT

Nu se termină aici pentru că Serviciul Naţional de Meteorologie a transmis că vor urma alte două nopți dificile, în special în Mississippi, Alabama şi Georgia.

Trei state americane au fost puternic afectate

Aici se pot forma furtuni severe, cu rafale de vânt şi grindină. Săptămâna trecută au fost emise mai multe recomandări referitoare la adăpostirea în timpul pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

De altfel, în acest moment, o mare parte din populaţia SUA se află în izolare. Sunt probleme foarte serioase în anumite zone iar sistemul medical este aproape de colaps.

„Nu lăsaţi coronavirusul să vă împiedice să căutaţi refugiu în cazul unei tornade. Nu este de joacă, nu abandonați.

ADVERTISEMENT

Trebuie să rămâneți vigilenți și în gardă în perioada imediat următoare”, au spus oficialii de la Societatea Meteorologică Americană.

Reprezentanții SMA i-au sfătuit pe oameni să îşi facă planuri de adăpostire în case sau cu vecini ori familii. Adăposturile publice din numeroase comunităţi au fost închise din cauza măsurilor de prevenţi a răspândirii Covid-19.

ADVERTISEMENT

Între timp, guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, a decretat stare de urgenţă, suspendând astfel măsurile privind Covid-19, care i-ar fi împiedicat pe oameni să se adune în adăposturile publice din stat

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: