Life

Satul din România care i-a fascinat pe străini. E pe locul doi în topul celor mai pitorești destinații din Europa

Un sat din România îi fascinează pe străini. A fost clasat pe locul 2 într-un top al celor mai pitorești locuri din Europa.
01.12.2023 | 12:01
Satul din Romania care ia fascinat pe straini E pe locul doi in topul celor mai pitoresti destinatii din Europa
Satul a fost inclus recent în patrimoniul UNESCO. Sursa foto: Holiday with Views
ADVERTISEMENT

România are multe destinații care sunt de-a dreptul de poveste și pot concura oricând cu unele dintre cele mai frumoase locuri din Europa și inclusiv din întreaga lume. Un sat din țara noastră a fost inclus de curând de străini pe locul 2 într-un top al celor mai pitorești zone din continentul european.

Ce sat din România a fost inclus de străini pe locul 2 în topul celor mai frumoase destinații din Europa

Culture Critic, un portal cu aproape 1 milion de urmăritori pe rețeaua socială X, a realizat un top cu cele mai pitorești locuri din Europa și care merită vizitate pentru a trăi experiențe unice și pentru a rămâne cu amintiri plăcute pentru tot restul vieții.

ADVERTISEMENT

Culture Critic, care se promovează prin citatul ”Tradiția nu înseamnă închinarea la cenușă, ci prezervarea focului”, au plasat pe primul loc orașul german Freudenberg din Renania de Nord-Westfalia. Aici sunt peisaje car te vor lăsa fără cuvinte, dar și în satul Biertan, din județul Sibiu.

Satul Biertan din județul Sibiu este inclus pe locul 2 în topul celor de la Culture Critic. Cetatea săsească este atestată documentar din 1224, iar recent a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. De altfel, Biertan este printre cele mai frumoase sate din regiunea Transilvaniei.

ADVERTISEMENT

Biertan se află la doar 20 de kilometri de Sighișoara și este, de fapt, primul sat inclus în patrimoniul UNESCO, iar în anul 2017 a fost cel mai vizitat monument istoric din județul Sibiu. Aici sunt foarte bine păstrate clădirile medievale, bisericile, dar și tradițiile săsești.

Biserica din Biertan folosită ca terapie de cuplu

Tot în Biertan se găsește Biserica Fortificată, care acum sute de ani era folosită pentru terapia de cuplu. Potrivit legendelor, soții care nu se mai înțelegeau, se prezentau la preotul din sat, iar acesta îi închidea în biserică o perioadă pentru a-și reface căsnicia.

ADVERTISEMENT

”Dacă doi soți s-au certat și nu s-a putut rezolva problema, ei amândoi au fost închiși aici, împreună, într-un spațiu unde trebuia să-și împartă tot ce există, că toate lucrurile există doar o dată. Și trebuiau să intre în vorbă.

Ei aveau un singur pat, o singură masă, un singur scaun, o singură farfurie și o singură lingură și o singură furculiță. Şi terapia funcţiona, drept dovadă faprul că un singur cuplu din Biertan a divorţat în 300 de ani”, potrivit Holiday with Views.

ADVERTISEMENT

În graiul local, Biertan se numește ”Ghiertan”. Aflați și că face parte dintre primele așezări germane de sași din zona Ardealului. Potrivit ultimului recensământ, în Biertan se găsesc astăzi puțin peste 1000 de locuitori, mai exact 1175 de persoane.

ADVERTISEMENT