Life

Top 10 cele mai spectaculoase locuri de vizitat în România. Mulți turiști străini vin special pentru ele în țara noastră

Cele mai frumoase locuri din vizitat din România. Țara noastră are peisaje spectaculoase, pentru care străinii vin de la sute de kilometri depărtare.
18.06.2023 | 08:00
Top 10 cele mai spectaculoase locuri de vizitat in Romania Multi turisti straini vin special pentru ele in tara noastra
Cele mai spectaculoase 10 locuri de vizitat din România. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat din România. Pentru peisajele inedite din țara noastră, străinii vin special, chiar și de la sute de kilometri depărtare. Atracțiile turistice care sunt de o frumusețe inegalabilă.

Cele mai frumoase 10 locuri de vizitat din România. Trebuie să le vezi măcar o dată în viață

România este o țară cu o istorie bogată, peisaje unice în lume și oameni cum nu întâlnești în altă parte, gata să te facă să te simți ca acasă indiferent de distanța de la care poposești pe meleagurile lor. La noi în țară există, de pildă, locul cu cea mai pură apă din Euopa sau sate desprinse, parcă, din basme. 

ADVERTISEMENT

Iar dacă vrei să te relaxezi câteva zile, află care sunt cele mai spectaculoase locuri de vizitat din România și fă-ți din timp o rezervare. Străinii vin aici special, de la sute de kilometri, pentru a se bucura de frumusețile naturii și nu numai.

Orșova, de exemplu, este unul dintre cele mai frumoase orașe de la noi. Este aflat în Mehedinți, chiar la poalele munților Aninei și pe malul Dunării. Printre locurile de vizitat de aici se numără Cetatea Orșova, care datează din secolul al XIII-lea și a restaurată în secolul al XV-lea. De asemenea, în apropiere se afla și Cascada Bigăr.

ADVERTISEMENT

Maramureșul nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul din cele mai spectaculoase locuri de vizitat din România, cucerindu-i pe turiști cu peisajele sale pitorești, dar și tradițiile și obiceiurile păstrate atât de bine.

Cimitirul vesel de la Săpânța este unic prin prisma mormintelor viu colorate, însoțite de mesaje pline de umor. De asemenea, nu este de ratat nici turul prin munți cu Mocănița, un vechi tren folosind în trecut pentru a căra marfa.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa se află în România. Este vorba de Sighișoara, aflată chiar în centrul țării, în județul Mureș. Cetatea declarată patrimoniu UNESCO este de-a dreptul superbă.

Satul pitoresc din România care atrage turiștii ca un magnet

Pe lista celor mai frumoase locuri de vizitat din România se numără și Biertan, un sat pitoresc din Transilvania, aflat în județul Sibiu. Aici poate fi vizitată biserica fortificată, cu un mecanism foarte ingenios de protecție al porților. De asemenea, este declarat patrimoniu UNESCO.

ADVERTISEMENT

Delta Dunării este locația perfectă pentru a te plimba cu barca și a admira sutele de specii de păsări. Iar satele pescărești din apropiere sunt ideale pentru a savura unele dintre cele mai delicioase preparate tradiționale.

În nordul Moldovei se află Rarău, o zonă plină de trasee montane și peisaje de vis. De la mănăstirea cu același nume, construită în secolul al XVI-lea, poate fi admirată imaginea de ansamblu a munților și a văilor din jur.

Ce poți face în Valea Ierii

Pe lista celor mai spectaculoase locuri de vizitat din România este și Valea Ierii, din Munții Apuseni, amplasată în Cluj. De aici pot fi făcute excursii către cascadele Iara și Lupsa. În zonă se găsește Peștera Ionelești, una dintre cele mai lungi din țară.

Tot în Cluj mai este și Salina Turda, o fostă mină de țară, devenită între timp atracție turistică. Se pot face plimbări în subteran, acolo unde sunt și lacuri, dar și terenuri de sport și locuri de joacă pentru copii.

Lacul Roșu- glaciar- este poziționat la poalele munților Hășmaș, în Harghita și merită vizitat neapărat. Totodată, în România mai sunt și Cazanele Dunării, chiar la granița cu Serbia, unde stâncile și peisajele sunt fascinante.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o...
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Casa Regală o critică din nou pe Meghan. Ce a făcut în Nigeria
Casa Regală o critică din nou pe Meghan. Ce a făcut în Nigeria
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor