News

Satul din România care va lua fața multor orașe importante. Investiția de 150 de milioane de euro îl va transforma total, va avea parte de o dezvoltare accelerată

Satul din România care va cunoaște o dezvoltare accelerată după o investiție de 150 de milioane. Localitatea va lua fața multor orașe importante.
28.01.2024 | 14:55
Satul din Romania care va lua fata multor orase importante Investitia de 150 de milioane de euro il va transforma total va avea parte de o dezvoltare accelerata
Mihail Kogălniceanu, satul din România care va lua fața multor orașe importante. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În județul Brăila găsim satul din România care, în viitorul apropiat, ar putea lua fața multor orașe importante. Autoritățile locale sunt convinse că investiția de 150 de milioane de euro care va fi implementată în zonă va aduce o dezvoltare accelerată.

Mihail Kogălniceanu, satul din România care va lua fața multor orașe importante

Și în România, la fel ca în vestul Europei, energia verde începe să fie luată în serios de tot mai mulți primari. Acest lucru se întâmplă și în județul Brăila. Administrația locală din comuna Șutești anunță un proiect de anvergură în satul aparținător Mihail Kogălniceanu.

ADVERTISEMENT

În această localitate, o companie multinațională va investi 150 de milioane de euro într-un parc de panouri fotovoltaice. Terenul, care se întinde pe 141 de hectare, a fost scos la licitație de Primăria Șutești.

Un anunț în acest sens a fost făcut încă de la finalul anului trecut, de Costică Dobre, primarul comunei. Acesta a ținut să menționeze faptul că ”va fi construit un parc de panouri fotovoltaice de 140 MW în sistem dual”.

ADVERTISEMENT

Investiția de 150 de milioane de euro va duce la o dezvoltare accelerată a zonei

Edilul din localitatea brăileană este convins că această uriașă investiție va duce la o dezvoltare accelerată a zonei. Vor fi create mai multe locuri de muncă, iar veniturile la bugetul comunei vor crește garantat.

Primăria Comunei Șutești dorește să atragă cât mai mulți investitori pe raza localității noastre pentru ca aceștia să creeze locuri de muncă și, totodată, venituri pentru UAT Șutești.

ADVERTISEMENT

Astfel, în acest sens, Primăria Șutești a scos la licitație publică 4 parcele de pășune identificate cu numerele cadastrale 76154, 76155, 76156, 76157 cu o suprafață totală de 141 de hectare din localitatea Mihail Kogălniceanu.

Aici va fi construit un parc de panouri fotovoltaice de 140 MW în sistem dual. Mai exact, panourile vor fi ridicate la o înălțime adecvată astfel încât ovinele să poată să pască dedesubtul panourilor. Investiția totală a proiectului se ridică la valoarea de 150 de milioane de euro”, a precizat edilul, citat de publicația De Brăila.

ADVERTISEMENT

Același primar Dobre anunța, în decembrie 2023, că s-a semnat deja contractul de concesionare între compania multinațională și Primăria Șuțești. În plus, redevența pe primul an a fost deja achitată.

”A fost semnat contractul de concesionare pe o perioada de 49 de ani. Prețul concesionarii în urma licitației a fost stabilit la valoarea de 2100€/ha/an. Redevența pe primul an fost deja virată în contul UAT Șutești în valoare de 1.485.765,75 lei. Firma câștigătoare a demarat procedurile pentru eliberarea certificatului de urbanism și a avizelor necesare”, a mai precizat primarul comunei Șuțești.

ADVERTISEMENT