News

Investiție de 30 de milioane de euro pentru Parcul Lacul Morii. Când ar urma să fie finalizate lucrările

Investiție de 30 de milioane de euro pentru Parcul Lacul Morii din București. Cum va arăta și când vor fi finalizate lucrările
30.06.2023 | 23:07
Investitie de 30 de milioane de euro pentru Parcul Lacul Morii Cand ar urma sa fie finalizate lucrarile
Investiție de 30 de milioane de euro pentru Parcul Lacul Morii. Colaj Fanatik.ro. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Investiție de 30 de milioane de euro pentru Parcul Lacul Morii din București, potrivit unui anunț al primarului Ciprian Ciucu. Lucrările de amenajare a Insulei vor începe în curând și vor fi terminate în aproximativ un an.

Investiție de 30 de milioane de euro pentru Parcul Lacul Morii

Edilul Sectorului 6 spune că studiul de fezabilitate a fost finalizat. Prin urmare, startul lucrărilor va fi dat, iar la finalul lui 2024 ar urma să fie terminată insula, în mare parte. Întregul proiect ar urma să fie finalizat în vara sau toamna anului 2025.

ADVERTISEMENT

Este cea mai mare investiție într-un nou parc din București, conform primarului Ciucu. Se va ridica la suma de 25-30 de milioane de euro, cu fonduri din POR (Programul operațional regional), existând „fonduri dedicate fix pentru asta, va fi un proiect prioritar”, potrivit edilului.

„Urmează cam 2-3 luni de proiectare, echipa care a făcut studiu de fezabilitate va face şi proiectarea. Vom scoate la licitaţie în două etape, prima va dura între 4 şi 6 luni, depinde de contestaţii, deci lucrul efectiv va începe în primăvară, pentru insulă, e estimat la un an de zile. Insula va fi gata pe la finalul lui 2024, sau aproape gata.

ADVERTISEMENT

Faza doi, parcul liniar, la fel, va fi scos imediat la licitaţie şi, ca să nu fie prea mare deranj în zonă, va începe undeva spre sfârşitul anului viitor şi va fi gata prin vara-toamna lui 2025. Totul va dura aproape 2 ani, nu este un caz superficial”, a transmis Ciprian Ciucu.

Cum va arăta Parcul Morii din Capitală

Parcul Morii din Capitală va arăta complet diferit în următorii doi ani. Autoritățile vor să fie construit un nou loc de joacă, în zona cu Parcul Crângași. De asemenea, vor fi construite alei diagonale, pontoane plutitoare, spații de joacă, terase și locuri pentru mese.

ADVERTISEMENT

Mai mult, iubitorii de mișcare trebuie să știe că vor avea terenuri de baschet, volei pe nisip şi pe apă, dar și mese de pingpong. Și aspectul reprezintă o parte importantă a proiectului. Mobilierul va fi cât mai natural, din lemn sau beton.

Oamenii vor avea acces la mal prin anumite zone ale insulei. Va exista un debarcader unde se pot ancora mici ambarcaţiuni. Totodată, zona va beneficia de puncte sanitare și salvamari. O fântână arteziană și o poiana centrală cu foișor sunt și ele pe lista investițiilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, Primăria Sectorului 6 și Primăria Chiajna au semnat un acord prin care vor amenaja o pădure urbană de 60 de hectare, în zona extinsă a Lacului Morii. Lucrările ar urma să înceapă peste un an și jumătate sau doi ani.

„Accentul s-a pus pe biodiversitate şi pe a creea zone care să permită integrarea speciilor din zona lacului. În plus, varietatea vegetaţiei de toate tipurile este un element important în proiectarea spaţiului. ”, a adăugat primarul Sectorului 6.

ADVERTISEMENT