Life

Stațiunea din România în care s-a deschis o nouă pârtie: „Cel mai frumos domeniu schiabil”

Vești bune pentru pasionații de sporturi de iarnă! S-a deschis o nouă pârtie de schi într-o stațiune cunoscută din România.
31.01.2024 | 18:11
Statiunea din Romania in care sa deschis o noua partie Cel mai frumos domeniu schiabil
S-a deschis o nouă pârtie de schi în România. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iubitorii sporturilor de iarnă au fost avantajați de temperaturile scăzute de la munte. Datorită gradelor puține înregistrate de termometru, administratorii au putut amenaja și deschide o nouă pârtie de schi la Poiana Brașov.

S-a deschis o nouă pârtie de schi la Poiana Brașov

Noua pârtie de schi de la Poiana Brașov, anunțată încă din toamna anului trecut, a fost deschisă pentru vizitatori miercuri, 31 ianuarie 2024. În timp ce pârtiile sunt pline în această perioadă, pasionații de sporturi extreme se pot distra de acum la Ruia.

ADVERTISEMENT

Este ideală pentru schiorii profesioniști și asta datorită lățimii mai mari a pârtiei. De altfel, începând din ultima zi a acestei luni, sunt accesibile pârtiile Ruia, Drumul Roșu (integral), Sulinar (integral), Lupului (partea superioară), Subteleferic (de la ieșirea din canal), Lupului inferior, Kanzel și Doamnei.

Mai mult decât atât, amatorii pot exersa pe pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion. Datorită temperaturilor scăzute înregistrate în ultima perioadă, instalațiilor de producere a zăpezii artificiale au putut funcționa la capacitate maximă.

ADVERTISEMENT

Așa se face că, în Poiana Brașov stratul de zăpadă bătută pe pârtie măsoară 30 de centimetri în partea inferioară a masivului. Iar pe pârtiile din zona superioară ajunge chiar și până la 50 de centimetri.

Anunțul făcut de primarul Brașovului

Informația conform căreia s-a deschis o nouă pârtie de schi la Poiana Brașov a fost făcută publică chiar de primarul Allen Coliban. De altfel, acesta a declarat că în cazul în care condițiile meteo vor fi favorabile, se va amenaja încă un domeniu schiabil.

ADVERTISEMENT

„Deja putem spune că avem o tradiție în acest sezon, ca fiecare Miercuri a brașovenilor să vină cu vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă, astfel că și astăzi reușim să deschidem o nouă pârtie, Ruia.

Este una dintre pârtiile preferate de schiorii experimentați, având o lățime foarte mare, care îți permite să te bucuri din plin de o pârtie neagră. Sper să ne ajute condițiile meteo, cu temperaturi coborâte, astfel încât să finalizăm și amenajarea pârtiei Subteleferic.

ADVERTISEMENT

Astăzi va fi o zi minunată pentru schi, cu soare, așa că vă așteptăm, dragi brașoveni și turiști, să vă bucurați de cel mai frumos domeniu schiabil din România”, a precizat Allen Coliban, conform brasov.net.

ADVERTISEMENT