News

Satul situat în inima munților Poiana Ruscă unde ajung tot mai mulți turiști. Oamenii vin la Festivalul Plăcintelor Pădurenești

Satul din România aflat la 1000 de metri altitudine, în inima munților Poiana Ruscă, unde ajung tot mai mulți turiști. Oamenii vin la Festivalul Plăcintelor Pădurenești.
28.01.2024 | 18:45
Satul situat in inima muntilor Poiana Rusca unde ajung tot mai multi turisti Oamenii vin la Festivalul Placintelor Padurenesti
Poiana Răchițelii, satul din România aflat în inima munților Poiana Ruscă unde ajung tot mai mulți turiștii. Sursa foto: mesagerulhunedoarean.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este satul din România situat în inima munților Poiana Ruscă, la 1000 de metri altitudine, unde ajung anual tot mai mulți turiști. Oamenii vin la Festivalul Plăcintelor Pădurenești.

Poiana Răchițelii, satul din România aflat în inima munților Poiana Ruscă unde ajung tot mai mulți turiști

În județul Hunedoara, la peste 1000 de metri altitudine, se află satul care, de la an la an, atrage tot mai mulți turiști. Localitatea a devenit în ultimii ani extrem de căutată în Ținutul Pădurenilor. Localnicii au început să profite de pe urma atractivității zonei și au pus pe picioare mai multe afaceri.

ADVERTISEMENT

Vorbim de satul Poiana Răchițelii, care aparține de comuna Cerbăl. Aproximativ 100 de oameni locuiesc aici. Așezarea din Ținutul Pădurenilor a ieșit din izolare în ultimii ani. S-a întâmplat odată cu asfaltarea drumului care îl leagă de municipiul Hunedoara.

Poiana Răchiţelii este localitatea cea mai populată dintre satele comunei Cerbăl. Satul este amplasat într-o locație de vis. Se află pe o culme înconjurată de codrii seculari. Localitatea se află la capătul unui traseu care începe de la Castelul Corvinilor, pe valea pârâului Zlaşti până la izvoarele acestuia, aflate la peste 1.000 de metri altitudine.

ADVERTISEMENT

De patru ani, în acest sat, în special pe timpul verii, ajung foarte mulți turiști. Oamenii sunt atrași de Festivalul Plăcintelor Pădurenești. An de an, începând cu 2019, evenimentul îi întâmpină pe oaspeți cu muzică, costume populare, joc și voie bună.

Punctul central sunt însă plăcintele. Acestea sunt extrem de gustoase. În zonă mai are loc și un spectaculos foc de tabără. Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele cu care Primăria Comunei Cerbăl își așteaptă vizitatorii.

ADVERTISEMENT

”Pentru ca plăcinta să fie cu adevărat pădurenească trebuie urmați cu sfin­țenie câțiva pași. Din generație în generație, pădurenii își învață copiii cum să prepare tradiționalele plăcinte”, spun gospodinele. Secretul nu este îm­părtășit nimănui, notează MesagerulHunedorean.

Poiana Răchiţelii, o zonă cu oportunități de afaceri în turism

În ciuda faptului că cei care locuiesc în satul hunedorean nu sunt extrem de numeroși, aceștia au profitat de prezența unui număr tot mai mare de turiști în zona munților Poiana Ruscă.

ADVERTISEMENT

Astfel, unii dintre ei și-au ridicat pensiuni, iar alte locuri care vor găzdui turiști sunt în construcție. În consecință, prețurile caselor și a terenurilor au explodat în ultimii ani.

ADVERTISEMENT