Life

Casa Regală britanică, scandal cu BBC. Un documentar dezvăluie cum prinții William și Harry se atacau în presă 

Casa Regală britanică este implicată într-un scandal cu BBC. Postul va difuza un documentar despre atacurile din presă dintre prinții William și Harry.
22.11.2021 | 13:05
Casa Regala britanica scandal cu BBC Un documentar dezvaluie cum printii William si Harry se atacau in presa
Casa Regală britanică, scandal cu BBC. Un documentar despre atacurile din presă dintre prinții William și Harry va fi difuzat luni și marți. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Postul BBC Two urmează să difuzeze, în această seară, un documentar intitulat „The Princes and the Press”, care ar urma să relateze scandalurile dintre Prinții William și Harry.

Regina Elisabeta a II-a și alți membri ai Familiei Regale ar fi refuzat să se implice în scandaluri. Anul acesta, Prințul Harry și Meghan Markle au acordat interviuri controversate. Aceștia nu au pus Casa Regală într-o lumină bună.

ADVERTISEMENT

Cei doi ar fi fost implicați într-o campanie de defăimare în trecut, astfel că documentarul ar conține informații compromițătoare oferite de cei doi presei, relatează The Sun.

Casa Regală britanică, scandal cu BBC, din cauza documentarului despre atacurile prinților William și Harry

Avocații familiei regale au de gând să pornească o acțiune împotriva postului BBC din cauza documentarului despre  Prințul William și Prințul Harry.

ADVERTISEMENT

Documentarul va fi difuzat la BBC Two. Regina Elisabeta a II-a, Prințul Charles și Prințul William s-ar fi unit pentru a boicota postul BBC. Reprezentanții postului nu le-ar fi permis acestora să vadă documentarul în avans și nici nu le-ar fi acordat drept la replică.

Aceștia urmează să depună o plângere colectivă autorității de reglementare Ofcom. Palatul Regal a amenințat că nu va mai colabora cu postul dacă nu va avea drept la replică.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației citate, membrii Familiei Regale ar fi alertat avocații seara trecută. O sursă din Casa Regală a declarat că „nimic nu este exclus” în acest caz.

Amon Rajan (38 de ani), este realizatorul documentarului de la BBC. Acesta nu este un susținător ar monarhiei.

ADVERTISEMENT

BBC a transmis că documentarul este despre „modul în care se face jurnalismul regal și prezintă o gamă largă de jurnaliști”. Specialiștii TV susțin că regulile BBC impun documentarelor de știri și de actualitate să ofere drept de replică, după caz.

Documentarul va acoperi, în cea de-a doua parte, ultimii trei ani din viața familiei regale. Este inclusă aici și ruptura dintre Prinții William și Harry. Ducele de Sussex și Meghan Markle au decis să renunțe la atribuțiile regale cu aproximativ doi ani în urmă.

Familia Regală, „provocată” după interviurile acordate de Prințul Harry și Meghan Markle

Prințul Harry și Meghan Markle ar fi „provocat” familia regală după interviul acordat în martie. Surse din interiorul familiei au negat faptul că Prinții Wiliam și Harry ar fi în război unul cu celălalt. În plus, cei din Casa Regală nu își doresc să se implice în scandaluri.

„Întotdeauna a fost clar faptul că nimeni nu a vrut să fie atras în acel haos, oricât de mult i-ar fi provocat Ducii de Sussex”, a relatat o sursă pentru Daily Mail.

Aceeași sursă susține că cei de la Casa Regală au considerat că „o perioadă de tăcere ar fi benefică pentru a elimina toxicitatea situației, Regina ajungând până în punctul în care să emită o declarație personală care să clarifice că există probleme pe care ar fi trebuit să le rezolve ca familie, în privat”.

Recent, membrii familiei regale ar fi fost sfătuiți să dea în judecată platforma de streaming Netflix pentru serialul The Crown și modul în care au fost interpretate personajele.

Purtătorii de cuvânt ai Reginei Elisabeta, dar și ai Prinților Charles și William nu au dorit să comenteze aceste speculații.

ADVERTISEMENT