Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Scandal cu biletele la derby-ul CFR Cluj – U Cluj: „Stadionul nu va fi plin!”

Cristian Balaj, președintele celor de la CFR Cluj, a dezvăluit că stadionul nu va fi plin la derby-ul dintre echipa feroviară și Universitatea Cluj, din motive de siguranță.
21.12.2023 | 14:50
Scandal cu biletele la derbyul CFR Cluj  U Cluj Stadionul nu va fi plin
Scandal cu biletele la derby-ul CFR Cluj - U Cluj: „Stadionul nu va fi plin!”
ADVERTISEMENT

Situația înainte de meciul CFR – U Cluj e departe de a fi liniștită, în condițiile în care clubul feroviar a decis să vândă mai puține bilete ”din motive de siguranță”. Astfel, peste 1000 de fani ai Universității Cluj și-au cumpărat bilete la Tribuna 1 și vor lua loc printre suporterii CFR-iști, lucru care ar putea da naștere la incidente.

Scandal cu biletele la derby-ul CFR Cluj – U Cluj

”Păi, din punctul nostru de vedere, situația e foarte simplă. Este un club privat la care patronatul împreună cu Consiliul de Administrație a luat o decizie, luând exemplul de ultima partidă. La meciul trecut au fost ridicați abonații și suporteri CFR-iști care cumpărau bilete de pe locurile unde aveau bilete.

ADVERTISEMENT

Decizia care mi-a fost comunicată a fost că s-a decis să se vândă mai puține bilete din dorința de a crea un mediu sigur, pentru cei care doresc să-și păstreze locurile. În acest context s-au văzut, au avut prioritate abonații, după care s-au pus la vânzare bilete la liber, online, au cumpărat în mod principal suporterii de la U. La Tribuna I s-au vândut 1000 de bilete”, a explicat Cristi Balaj, în direct la FANATIK SUPERLIGA.

Președintele CFR Cluj a dezvăluit că are mulți prieteni ai Universității Cluj pe care i-a ajutat să-și cumpere bilet, astfel că speră că nu vor exista incidente în stadion sau în afara lui. ”Am mulți prieteni suporteri ai celor de la U Cluj, sunt oameni civilizați, cu care nu mi-e rușine să stau la masă. I-am ajutat pe foarte mulți să cumpere bilete, îmi doresc să avem în tribună suporteri civilizați. În acest moment stadionul nu va fi plin, din ce mi s-a spus, din discuțiile cu jandarmii solicitarea a fost să se vândă mai puține bilete, să creeze zonă tampon.

ADVERTISEMENT

S-a hotărât să fie acest număr de bilete, prețurile au fost mici. Ne-am dori să fie cât mai puține incidente, apelăm la calm. Apar tot felul de zvonuri că s-ar fi duplicat biletele. Noi am acordat acel 5% conform regulamentului pentru galeria, suporterii celor de la Universitatea Cluj, am vândut la abonații celor de la CFR, după care o parte din bilete s-au scos la vânzare, corect să poată să cumpere orice cetățean care dorește să vadă meciul. Noi facem apel să se respecte locul de pe scaun și bilet, s-a transmis să nu se vină cu fulare sau alte obiecte care să poarte însemnele echipei vizitatoare. Se întâmplă și în Occident, s-a mărit numărul forțelor de ordine. Sperăm ca toți cei care sunt pe stadion să respecte locul și prevederile legale”, a completat Cristian Balaj.

Totodată, Cristian Balaj estimează că vor fi cam 7.000 de suporteri pe stadion, însă e neclar câți dintre aceștia vor susține Universitatea Cluj și câți pe CFR Cluj. Cert e că există riscul unui haos general, pentru că suporterii vor fi amestecați, iar rivalitatea dintre cele două părți este uneori extremă. ”Jandarmeria nu a putut să garanteze că nu se va respecta locul de pe bilet și nu va fi același haos ca și data trecută, când abonații s-au arătat dezamăgiți că au fost ridicați de pe scaunul unde au fost ridicați”, a concluzionat oficialul celor de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA, emisiune moderată de Horia Ivanovici, se vede în direct și în exclusivitate pe www.fanatik.ro în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30. Nu uitați! Emisiunea FANATIK SUPERLIGA se poate vedea LIVE doar pe home page-ul www.fanatik.ro, iar pentru cei care vor să o revadă, sau nu au reușit să o urmărească în direct, aceasta va fi în premieră de la ora 17:30.

Premiera FANATIK SUPERLIGA va fi disponibilă pe canalul de YouTube Fanatik (nu uita să dai LIKE şi SUBSCRIBE la notificări pentru a fi notificat când porneşte premiera emisiunii), precum și pe pagina Facebook Horia Ivanovici Oficial (nu uita să dai LIKE şi URMĂREŞTE pentru a fi notificat când porneşte premiera emisiunii), dar și pe pagina de Facebook Fanatik nu uita să dai LIKE si URMAREŞTE pentru a fi notificat).

ADVERTISEMENT

Scandal pe bilete la CFR - U Cluj