News

Scandal cu doi deputați PSD într-un fast-food. Au refuzat să poarte mască și i-au înjurat pe polițiști. Reacția unuia dintre politicieni: ”E un abuz”. Update

07.07.2020 | 10:53
Scandal cu doi deputati PSD intrun fastfood Au refuzat sa poarte masca si iau injurat pe politisti Reactia unuia dintre politicieni E un abuz Update
ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 iulie, ora 11:30. În schimb, reprezentanții Poliției Capitalei, prin vocea purtătorului de cuvânt Ciprian Romanescu, spun că cei doi politicieni au fost recalcitranți, au înjurat și au provocat un scandal în localul din București.

”Cele două persoane nu au fost sancționate pentru că nu purtau mască, doar pentru proferarea de injurii și pentru că au provocat un scandal în local.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, au primit o amendă de 2.600 de lei”, a spus Romanescu la Digi24

Reacția lui Adrian Solomon, unul dintre politicienii implicați în scandal: ”E un abuz”

UPDATE, 7 iulie, ora 10:54. La scurt timp după apariția în presă a informației despre incidentul cu cei doi deputați PSD implicați într-un scandal în Capitală, a venit și o reacție din partea unui dintre ei.

Adrian Solomon, președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, neagă faptul că ar fi primit o amendă și spune că totul e un abuz. “Nu am fost amendați aseară. Am fost doar legitimați. Am fost legitimați și atât”, a transmis Solomon pentru HotNews.ro.

ADVERTISEMENT

”Să demonstreze în instanță. E ușor în comunicate. N-am nimic de zis. Când voi primi PV (nota redacției: procesul verbal) prin poștă, probabil voi contesta. Ăsta e un exemplu de abuz al unor polițiști mult prea putin școliți”, a mai spus Solomon.


Știre inițială, 7 iulie, ora 10:02

Deputaţii Adrian Solomon şi Ioan Irinel Stativă, membri PSD, au fost actorii unui incident neplăcut, marți dimineață, în sectorul 3 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Aceștia au provocat un scandal imens într-un restaurant de tip-fast-food, deoarece au refuzat să poarte mască de protecție, așa cum prevede legea.

Chemați să asigure ordinea și să-i oblige pe deputați să poarte mască, ca toți cetățenii, polițiștii au fost înjurați de ”trimișii poporului” în Parlament, cei care s-au ales cu amenzi drastice.

ADVERTISEMENT

Doi deputați PSD, scandal într-un fast-food din Capitală. Au înjurat polițiștii și au refuzat să poarte mască

Nu doar populația nu respectă regulile de igienă și de distanțare fizică în perioada pandemiei de Covid-19. Exemplele negative vin chiar de ”sus”, de la vârful statului român.

Doi parlamentari, membri PSD, au dat exemplul cel mai elocvent cu putință de ”Așa NU!” Conform Adevărul, Adrian Solomon şi Irinel Stativă s-au simțit pentru un moment deasupra legii și au refuzat să poarte mască de protecție într-un spațiu închis.

Pe lângă faptul că legea li s-a părut neglijabilă, cei doi aleși ai poporului au avut și un comportament reprobabil, înjurând forțele din Poliție.

”În această dimineață, o patrulă a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost solicitată de agenții de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, având un comportament recalcitrant.

Polițiștii au depistat persoana în cauză, iar în urma discuțiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul său, a manifestat un comportament similar”, se arată în comunicatul citat.

Solomon și Stativă, amenzi usturătoare

Pentru comportamentul lor total inadecvat funcției, dar mai ales rolului din societate, acela de a respecta legea, cei doi deputați PSD au fost amendați de polițiști. Astfel, Adrian Solomon a fost sancționat cu 1600 lei, în timp ce Irinel Ioan Stativa a primit o amendă de 1000 lei.

“Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, se mai arată în comunicatul Poliției.

ADVERTISEMENT