News

Clubul Parlamentarilor vrea un teren în centrul Bucureștiului pentru a juca tenis și a bea gratuit răcoritoare. Proiectul legislativ, demascat de USR

03.07.2020 | 15:40
Clubul Parlamentarilor vrea un teren in centrul Bucurestiului pentru a juca tenis si a bea gratuit racoritoare Proiectul legislativ demascat de USR
Clubul Parlamentarilor vrea un teren în centrul Bucureștiului pentru a juca tenis și a bea gratuit răcoritoare. Proiectul legislativ, demascat de USR. Sursa Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Un grup de parlamentari din aproape toate partidele, cu excepția USR, a inițiat un proiect de lege prin care vrea să își atribuie cu titlu gratuit 4857 mp, pentru amenajarea unei baze sportive.

Terenul vizat de aleșii poporului este localizat în centrul Bucureștiului și ar urma să aibă mai multe utilități și spații pentru ”relaxarea politicienilor” țării.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe lângă terenul imens, cu patru terenuri de tenis, o clădire și un chioșc pentru răcoritoare, parlamentarii cer ca toate cheltuielile cu utilitățile ale clubului să fie preluate de Camera Deputaților.

Clubul Parlamentarilor vrea un teren pentru a juca tenis și a bea gratuit răcoritoare în centrul Capitalei

Proiectul extrem de controversat gândit de aleși a fost demascat de un deputat de la USR. Cristina Prună atrage public atenția asupra unui proiect de lege prin care Clubul Parlamentarilor Români “Ion Raţiu” ar urma să primească un teren de 4857 mp, centrul Bucureştiului, pentru a-l folosi gratuit.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina ei de Facebook, Prună critică motivația pentru acest proiect legislativ, aceea că astfel de cluburi finanțate din banii cetățenilor există și în alte țări.

”Problema nu e existența clubului, ci beneficiile pe care le primește din bani publici. Astfel, inițiativa prevede inclusiv că utilitățile vor fi plătite din bugetul Camerei Deputaților.

În plus, Clubul Parlamentarilor poate înainta propuneri de cheltuieli pentru a fi incluse în bugetul Camerei Deputaților. Nu se impune niciun fel de regulă. Adică, dacă parlamentarii pot dori luna de pe cer, aceasta va fi bugetată printre cheltuielile Camerei Deputaților”, spune deputatul USR.

ADVERTISEMENT

Cine a semnat acest proiect de lege

Conform legii inițiate de parlamentari, terenul este destinat amenajării bazei sportive a Clubului Parlamentarilor România, compusă din patru terenuri de tenis, un imobil format din parter şi terasă, acoperită şi un chioşc pentru răcoritoare, iar plata cheltuielilor cu utilităţile, gaze, apă rece şi energie electrică să fie suportată din bugetul Camerei Deputaţilor.

Cei 15 parlamentari inițiatori:

  • Deputați PSD: Florea Oana-Consulea, Iancu Iulian
  • Deputați PNL: Leoreanu Laurențiu – Dan, Raețchi Ovidiu Alexandru, Roman Florin – Claudiu, Știrbu Gigel – Sorinel
  • Deputași UDMR: Magyar Lorand – Balint
  • Deputați PMP: Codreanu Constantin, Movilă Petru
  • Deputați – Minorități: Grosaru Andi-Gabriel, Zisopol Dragoș Gabriel
  • Deputați PRO Europa: Mocioalcă Ion, Petric Octavian
  • Senatori PSD: Niță Ilie, Pop Liviu-Marian
ADVERTISEMENT