Sport

Scandal în Cupa Angliei! Un fan al lui Leicester, arestat în timpul meciului cu Nottingham Forest

Un fan al lui Leicester City a invadat terenul în timpul meciului cu Nottingham Forest, din Cupa Angliei. Bărbatul a fost alergat pe gazon și apoi imobilizat de forțele de ordine.
07.02.2022 | 12:27
Scandal in Cupa Angliei Un fan al lui Leicester arestat in timpul meciului cu Nottingham Forest
ADVERTISEMENT

Un susținător al lui Leicester City a fost prins de stewarzi și arestat de polițiști după ce a intrat pe teren și a intrat într-o altercație cu jucătorii lui Nottingham Forest.

Cum a decurs incidentul din timpul meciului Nottingham Forest – Leicester 4-1

Leicester City și Nottingham Forest s-au întâlnit pentru prima dată după opt ani de zile. Cele două echipe s-au confruntat duminică, în șaisprezecimile din Cupa Anglei.

ADVERTISEMENT

După 32 de minute de joc, Nottingham conducea cu 3-0 pe câștigătoarea Cupei Angliei din sezonul trecut, în urma golurilor marcate de Philip Zinckernagel, Brennan Johnson şi Joe Worrall.

În timp ce jucătorii lui Forest serbau cel de-al treilea gol, un suporter al „vulpilor” a intrat pe teren îndreptându-se către echipa rivală. Individul a început să lovească cu pumnii la întâmplare înainte de a fi împins de unul dintre jucătorii lui Forest.

ADVERTISEMENT

Stewarzii au reacționat imediat și suporterul a fost pus la pământ, după care poliția l-a arestat și l-a scos de pe teren. După incident, jocul a continuat.

Reacție dură a lui Leicester cu privire la incident

Leicester City și-a expirat, printr-un comunicat, indignarea față de evenimentul petrecut și a aplicat sancțiuni pentru suporterul care a perturbat meciul.

ADVERTISEMENT

„Clubul este îngrozit de un astfel de comportament și îi cere scuze lui Nottingham Forest și jucătorilor săi a căror siguranță a fost compromisă”, au spus oficialii clubului.

„Aplaudăm acțiunile rapide luate de administratorii City Ground în reținerea persoanei implicate, care va fi supusă unei interdicției pe viață de la toate meciurile lui Leicester City de acasă și din deplasare”.

ADVERTISEMENT

„Vom oferi orice sprijin autorităților relevante în urmărirea unor măsuri adecvate ulterioare”, a mai arătat comunicatul.

Fostul fundaș al Angliei, Jonathan Woodgate, a declarat pentru BBC Radio 5 Live: „Cu siguranță s-au aruncat pumni și asta este dezgustător pe terenul de fotbal. Asta nu ar trebui să se întâmple, e dezgustător”.

Ce a comunicat poliția înaintea meciului

Inspectorul șef Neil Williams, comandantul meciului pentru Poliția din Nottinghamshire, a declarat: „Datorită succesului recent al lui Leicester City, meciul de astăzi reprezintă prima dată când acești rivali se întâlnesc în aproape opt ani, așa că înțeleg că ambele tabere de suporteri vor dori să câștige”.

„Deși ne dorim ca toți cei care participă la meci să se distreze de minune, este important ca oamenii să nu permită emoțiilor lor să-i învingă și să strice ziua pentru alții”, a continuat inspectorul șef.

În cele din urmă a adăugat: „După ce am vorbit cu grupurile de suporteri în prealabil, știm că suporterii vor participa la meci doar pentru a-și încuraja echipa și pentru a se bucura de senzația unui alt derby local, așa că obiectivul nostru principal va fi să ne asigurăm că toată lumea este capabilă să facă asta în siguranță”.

ADVERTISEMENT