News

Scandal în Primăria Generală. Nicușor Dan l-a lăsat fără atribuții pe viceprimarul Stelian Bujduveanu

Nicușor Dan l-a lăsat fără atribuții pe viceprimarul Stelian Bujduveanu, membru al Partidului Național Liberal, în plin scandal cu bugetul Capitalei.
20.03.2024 | 14:09
Scandal in Primaria Generala Nicusor Dan la lasat fara atributii pe viceprimarul Stelian Bujduveanu
Scandal în Primăria Generală. Nicușor Dan l-a lăsat fără atribuții pe viceprimarul Stelian Bujduveanu
ADVERTISEMENT

Primarul general al Capitalei și-a motivat decizia prin faptul că PNL a schimbat macazul și s-a aliat peste noapte cu Partidul Social Democrat, lucru care nu ar fi în armonie cu modul în care oamenii au votat. Așadar, o diferență de viziune între Nicușor Dan și Partidul Național Liberal, sancționată de primar.

Nicușor Dan l-a lăsat fără atribuții pe viceprimarul Stelian Bujduveanu

”Timp de trei ani, a existat o majoritate de dreapta în Consiliul General al Municipiului București, formată din PNL, USR și PMP. Acum PNL a decis să formeze o altă majoritate alături de PSD care nu se mai potrivește cu poziţia pe care domnul Viceprimar PNL o avea.

ADVERTISEMENT

Este ilogic ca viceprimarul să fie simultan și în opoziție cu Primarul General și să lucreze în aparatul de specialitate al Primarului”, a declarat Nicușor Dan, conform Digi 24. Viceprimarul Stelian Bujduveanu coordona până acum transporturile, patrimoniul, relația cu Administrația Străzilor București și Societatea de Transport București.

Atribuțiile acestuia au fost preluate din acest moment de Primarul General Nicușor Dan. Așadar, Nicușor Dan va avea drept de semnătură pentru toate deciziile care vor fi luate. PSD și PNL anunțaseră în urmă cu câteva zile că vor să convoace o ședință extraordinară pentru buget.

ADVERTISEMENT

În acest sens cele două partide au pregătit amendamente la comun și au anunțat că vor ca vineri, 22 martie, să se întâlnească cu toți consilierii și cu primarul general Nicușor Dan. Comunicatul a fost semnat de Gabriela Firea și Sebastian Burduja, liderii filialelor locale PSD și PNL.

Un semnal că cele două partide sunt unite înainte de anul electoral 2024, conform specialiștilor. Cu toate acestea, bugetul Capitalei nu a trecut nici după trei încercări, astfel că rămâne de văzut ce finalitate va avea acest demers.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul Stelian Bujduveanu s-a contrat cu Nicușor Dan

Pe 1 martie, viceprimarul Stelian Bujduveanu reproșase că STB nu a beneficiat în 2023 de suficienți bani pentru reparații, în schimb au fost subvenționate mai multe ”companii politice”, pentru ca acestea să nu intre în insolvență.

Mai mult, Bujduveanu a anunțat că Trustul de Clădiri Metropolitane nu a demonstrat ”că poate să fie o companie profitabilă”. Totodată, viceprimarul a criticat dur starea generală a parcurilor, pe care le consideră ”în dezastru”.

ADVERTISEMENT

“Nu s-a întâmplat până în prezent ca STB să fie capitalizată, pentru a putea să îşi repare propria flotă, pentru a putea să îmbunătăţească calitatea transportului public, acolo, pe vehiculele vechi. Da, s-a avansat în achiziţia de autovehicule, dar cele vechi au rămas în continuare în stare de degradare.

În schimb ce am văzut? Majorări de capital social la compania de casă a USR. Majorări de capital social la companii care dau să intre în faliment. Le subvenţionăm, ca să nu falimenteze, în detrimentul operatorilor de transport”, transmitea viceprimarul PNL.

ADVERTISEMENT
Tags: