News

Scandal într-o comună carantinată, după ce restricțiile au fost prelungite. Oamenii au ieșit în stradă

28.10.2020 | 09:18
Scandal intro comuna carantinata dupa ce restrictiile au fost prelungite Oamenii au iesit in strada
ADVERTISEMENT

A fost scandal în cursul zilei de marți într-o comună carantinată din județul Galați, acolo unde oamenii au ieșit în stradă și s-au certat cu polițiștii și jandarmi prezenți pentru menținerea ordinii.

Pe 27 octombrie, în localitatea Iveşti, din Galați, unde incidenţa cazurilor este de 7.46 la mia de locuitori a fost prelungită carantina, măsură care i-a nemulțumit pe unii localnici care au ieșit în stradă.

ADVERTISEMENT

Cetățenii comunei sperau ca de marți să poată părăsi fără probleme zona și s-au revoltat când au aflat că restricțiile rămân în vigoare încă două săptămâni.

Scandal între cetățeni și forțele de ordine într-o comună carantinată

Autoritățile au decis ca, de marți dimineață, începând cu ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile, să prelungească măsura de carantinare zonală în comuna Ivești, într-un perimetru stabilit de autoritățile județene.

ADVERTISEMENT

”Începând cu data de 27.10.2020 ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile se prelungește măsura de carantinare zonală a comunității cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa și str. Pădurii aferente DJ 254 (str. Blăjerii de Sus) din comuna Ivești, județul Galați”, a anunțat Prefectura Galați.

Auzind de aceste măsuri dure de restricționare, oamenii, revoltați, au ieșit pe străzi și au început să se certe cu jandarmii și polițiștii

ADVERTISEMENT

Dis de dimineață, oamenii din zona aflată în carantină și-au făcut apariția lângă filtrele organizate de autorități, în speranța că vor putea circula liber. Însă polițiștii și jandarmii i-au oprit.

”S-au revoltat că nu mai au posibilități. Înainte și-au făcut provizii, dar acum s-a ajuns la fundul sacului”, a spus un localnic pentru Știrile Protv.

ADVERTISEMENT

Oamenii acuză că autoritățile locale îi lasă să moară de foame, pentru că voluntarii desemnați de primărie le aduc doar medicamente, în cazuri de extremă urgență.

”Nu mai are lumea cu ce trăi. N-are posibilitate de mâncăruri, n-are bani. Ei a crezut că în doua săptămâni astea, gata, astăzi își ia zborul toată lumea. Unii muncesc cu ziua, alții prin sate, alții cu afaceri. Acuma nu mai are lumea cu ce trăi.”, adaugă un alt cetățean pentru sursa citată.

Ce măsuri sunt în vigoare în Ivești

În zona carantinată din Ivești este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, atât cele interioare, cât și cele exterioare, iar intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea carantinată se va efectua doar prin filtrele instituite de forțele de ordine.

Totodată, se interzice deplasarea persoanelor aflate în izolare / carantină în afara domiciliului, reședinței, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în comuna Ivești, dar și circulația persoanelor și a vehiculelor în intervalul orar 22.00 – 06.00, excepție fac bolnavii cronici aflați în evidențele unităților sanitare, femeile gravide, urgențele medicale.

Potrivit Prefecturii, este permisă deplasarea pentru aprovizionare cu marfă a operatorilor economici de pe raza comunei carantinate în intervalul orar 06.00 – 22.00 pe baza unor documente justificative și este interzisă intrarea în zona carantinată a operatorilor economici ce desfășoară activități de curierat și care livrează/preiau comenzi la/de la cetățenii unității administrative-teritorială carantinate.

ADVERTISEMENT