News

Scandal într-un tren București-Mărășești. Doi bărbați beți, săltați de poliție după ce au declanșat un extinctor într-un vagon

Scandal, vineri seară, într-un tren cu ruta București-Mărășești. Doi bărbați beți au fost săltați de poliție după ce au folosit un extinctor și au umplut un vagon cu pulbere.
14.05.2022 | 00:00
Scandal intrun tren BucurestiMarasesti Doi barbati beti saltati de politie dupa ce au declansat un extinctor intrun vagon
Cei doi indivizi au lăsat haos în tren. Poliția i-a reținut. Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost scandal vineri seară într-un tren care circula de la București la Mărășești. Doi bărbați au fost reținuți de poliție, după ce au rupt sigiliul unui extinctor și au umplut de pulbere un întreg vagon.

Momente de panică pentru pasagerii trenului București-Mărăsești. Au crezut că este incendiu după ce doi indivizi au folosit extinctorul

Cei doi indivizi, de etnie romă, se aflau sub influența alcoolului și i-au speriat pe restul pasagerilor, care au crezut pentru o clipă că au de a face cu un incendiu. Întreg momentul a fost surprins de jurnaliștii FANATIK.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat în jurul orei 21:00, după ce s-a trecut de Mizil. În vagon se aflau și 3 controlori care nu au luat nicio măsură, în ciuda rugăminților celorlalți călători.

Bărbații au fost reținuți în Râmnicu Sărat

În cele din urmă, în jurul orei 22:00, au intervenit polițiștii. Bărbații au fost reținuți în Râmnicu Sărat, loc unde aveau cumpărat și bilet, de altfel. În urma lor, au lăsat un haos total.

ADVERTISEMENT

Momentan, CFR Călători nu a oferit detalii despre incident. Urmează să se facă cercetări în acest caz.

Pentru fapta lor, cei doi indivizi urmează a fi sancționați, conform legii. În regulamentul CFR Călători este precizat clar că:

ADVERTISEMENT

” (…) Distrugerea, degradarea echipamentelor din dotarea vagoanelor de călători constituie contravenţie şi se sancţionează conform legii (HG nr.203/1994 cu modificările şi completările ulterioare  (…)

În timpul călătoriei, pasagerii sunt rugaţi să nu forţeze sistemele pentru deschiderea şi asigurarea geamurilor, să nu intervină la panourile electrice şi să nu acţioneze frânele de mână (…)”, apare pe site-ul cfrcalatori.ro.

ADVERTISEMENT

Iar pentru că mulți pasageri s-au temut de un incendiu, trebuie să știți că într-o astfel de situație:

” (…) În care este sesizată o degajare de fum se va solicita prezenţa personalului de tren şi se vor aştepta instrucţiunile acestuia.

În eventualitatea unui incendiu, evacuarea se face cu atenţie din vagonul afectat în celelalte vagoane sau în afara garniturii, zonele din jurul vagonului incendiat putând fi foarte periculoase.

În cazul trenurilor aflate în linie curentă trebuie să vă asiguraţi temeinic la coborârea din vagoane, pentru a evita pericolul lovirii de către alte trenuri aflate în circulaţie”, mai transmite CFR Călători.

ADVERTISEMENT
Tags: