News

Scandal între protestatarii Rezist. Mălin Bot, atacat cu făină de Angi Șerban – Video

10 august a fost prilej pentru o mână de protestatari #Rezist să se întoarcă în Piața Victoriei, pentru a marca patru ani de la celebrul protest din 2018.
11.08.2022 | 09:01
Scandal intre protestatarii Rezist Malin Bot atacat cu faina de Angi Serban  Video
Mălin Bot, atacat cu făină de alți protestatari. Foto: Captură FB
ADVERTISEMENT

Printre ei, Mălin Bot, care făcea LIVE pe Facebook. Jurnalistul a fost umilit de doi foști ”camarazi”, care i-au turnat făină în cap și i-au adresat injurii.

Mălin Bot, atacat cu făină de protestatara Angi Șerban

În jurul orei 19:00, activiștii #Rezist Angi Șerban și Sandu Matei, faimoși în rândul protestatarilor, au încercat să-l gonească pe Mălin Bot din Piața Victoriei.

ADVERTISEMENT

A avut loc un schimb dur de replici între Bot și ceilalți activiști, de față cu jandarmii, după care Angi Șerban i-a turnat o pungă cu făină în cap lui Mălin Bot. Jurnalistul activist a anunțat că va merge la cea mai apropiată secție de poliție pentru a depune plângere.

Conform EVZ.ro, Mălin Bot s-a plâns că i-a fost stricată aparatura cu care filma. ”Acuzație care nu stă în picioare, ținând cont de faptul că respectivul echipament, produs de Nikon, rezistă și la apă”, menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT

În 2020, cunoscutul protestatar Sandu Matei îl dădea în judecată pe Mălin Bot, pentru că a fost numit ”debil, agent DIPI, dilău, lichea, derbedeu, hoț, infractor, aurolac” de către acesta. Potrivit Bugetul.ro, Matei spunea despre Bot că este ”un fost jurnalist mincinos care escrochează lumea”.

Între timp, societatea civilă așteaptă pedepse pentru cei care au transformat protestul din 10 august într-o mare de violență. Premierul Ciucă a anunțat, în acest sens, că cei responsabili vor fi pedepsiți conform legii.

ADVERTISEMENT

În 10 august 2018, aproximativ 100.000 de oameni protestau pașnic în Piața Victoriei împotriva guvernului PSD, condus de Viorica Dăncilă.

Lucrurile au escaladat și protestul a fost marcat de violențe, după ce jandarmii au decis să intervină în forță și au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva românilor. Peste 700 de oameni au făcut atunci plângeri penale și au reclamat că au fost loviți de jandarmerie sau au fost atacați cu gaze lacrimogene.

ADVERTISEMENT

”Cei vinovați pentru evenimentele de acum 4 ani trebuie să răspundă în fața legii. Jandarmeria este o instituție fundamentală în arhitectura statului român și ia toate măsurile necesare pentru siguranța cetățeanului. Cei care se fac vinovați de abuz în exercitarea funcției, însă, vor trebui trași la răspundere”, a declarat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT
Tags: