ADVERTISEMENT
Sporturi

Scandal la Australian Open: McEnroe şi Navratilova au intrat cu un banner pe teren şi cer schimbarea numelui arenei dat în cinstea “mătuşii nebune a Australiei”!

Autor: Alex Bradescu | 28.01.2020 | 15:28
Scandal la Australian Open: McEnroe şi Navratilova au intrat cu un banner pe teren şi cer schimbarea numelui arenei dat în cinstea
Scandal la Australian Open: McEnroe şi Navratilova au intrat cu un banner pe teren şi cer schimbarea numelui arenei dat în cinstea lui Margaret Court

Scandal mai puţin obişnuit la Australian Open: John McEnroe şi Martina Navratilova au protestat într-un mod inedit pentru schimbarea numelui uneia dintre arenele principale ale turneului de la Melbourne. Cei doi sunt în conflict deschis cu Margaret Court, supăraţi pentru  “declaraţii homofobe şi rasiste” făcute de legenda tenisului australian. 

ADVERTISEMENT

John McEnroe şi Martina Navratilova au intrat cu un banner pe teren şi au atacat-o pe Margaret Court

Australian Open 2020 nu e ferit de scandaluri. După controversele privind chiar desfăşurarea turneului, din cauza incendiilor de largi proporţii din ţara de la Antipozi, acum avem parte de o nouă problemă, dar de altă natură: conflict deschis între legendele tenisului.

“În acest an se împlinesc 50 de ani de la titlul câştigat de Margaret Court la Australian Open şi federaţia australiană se confruntă cu o dilemă: ce e de făcut cu mătuşa lor nebună? Există un singur lucru mai lung decât lista de realizări în tenis a fostei jucătoare Margaret Court: lista ei de declaraţii ofensatoare şi homofobe.

ADVERTISEMENT

Doar câteva exemple. În timpul regimului de apartheid din Africa de Sud, ea a spus: . Ce? Despre copiii transgender şi LGBTI: .

Serena, fă-mi o favoare: câştigă încă două grand slam-uri în acest an ca să ajungi la 25 şi ca să o putem lăsa pe Maragret Court şi vederile ei ofensatoare în trecutul de care aparţin!”, au fost declaraţiile lui McEnroe (de 9 ori câştigător de Grand Slam).

ADVERTISEMENT

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Alături de Martina Navratilova (de 18 ori câştigătoare de Grand Slam), americanul a intrat pe terenul care îi poartă numele lui Court, cei doi ţinând un banner prin care cereau schimbarea titularurii arenei, sugerând ca aceasta să poarte numele lui Evonne Goolagong, mare jucătoare de tenis a Australiei, de origine aborigenă (68 de ani, cu 7 turnee de Mare Şlem câştigate în anii ’70).

Navratilova, susţinătoare a drepturilor LGBT şi ea însăşi lesbiană declarată, a încercat să le vorbească la microfon spectatorilor prezenţi, însă organizatorii i-au tăiat sunetul aproape imediat!

ADVERTISEMENT

E greu de crezut însă că demersul lor va fi încununant de succes. Margaret Court este o adevărată legendă a Australiei şi a tenisului mondial. “Mătuşa nebună”, aşa cum a numit-o McEnroe, e decorată cu Ordinul Imperiului Britanic şi are în palmares 24 de turnee de Mare Şlem, fiind deţinătoarea recordului absolut în tenisul feminin.

Serena Williams, cea pe care McEnroe a îndemnat-o să o întreacă, are doar 23 de titluri de Mare Şlem în acest moment.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!