Sport

Scandal la naționala Elveției înaintea meciului cu România. A refuzat convocarea

Sunt probleme mari pentru Elveția înaintea duelului cu România. Unul dintre cei mai talentați jucători a refuzat convocarea la echipa națională de tineret.
15.11.2023 | 10:44
Scandal la nationala Elvetiei inaintea meciului cu Romania A refuzat convocarea
Sunt probleme mari pentru Elveția înaintea duelului cu România. Unul dintre cei mai talentați jucători a refuzat convocarea la echipa națională de tineret. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România – Elveția se joacă marți, 21 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională. Pentru ambele echipe naționale va fi ultimul meci din preliminariile pentru Euro 2024. Înaintea duelului, elvețienii au câteva probleme mari cauzate de un jucător care a refuzat convocarea.

Probleme mari înaintea duelului România – Elveția

Elvețienii sunt cunoscuți pentru o națională destul de competitivă la nivel de lot. Din acest motiv, selecționerul Murat Yakin a fost nevoit să renunțe la unul dintre cei mai talentați jucători, Ardon Jashari (21 de ani). În urma acestei decizii, căpitanul formației Lucerna a fost chemat la naționala U21, însă a refuzat convocarea.

ADVERTISEMENT

Această decizie a creat probleme destul de mari în rândul federației elvețiene. Jucătorul riscă să nu mai fie chemat la loturile naționale în urma acestui comportament. Ardon Jashari are două selecții pentru echipa mare a Elveției, unde a jucat doar 2 minute. A făcut parte și din lotul formației de la Campionatul Mondial din Qatar, însă a fost doar rezervă.

Selecționerul de la U21 își punea mare bază în abilitățile fotbalistului de 21 de ani, pe care și-l dorea în duelurile cu Armenia U21 și România U21 pentru preliminariile Campionatului European din 2025. Tânărul elvețian este cotat la 6.5 milioane de euro și este una dintre marile speranțe ale fotbalului elvețian. Cu toate acestea a refuzat definitiv naționala de tineret și își dorește să evolueze doar la nivel de seniori.

ADVERTISEMENT

“Ardon Jashari ne-a comunicat că în prezent nu dorește să joace pentru U21. Am luat act de decizie”, a anunțat Federația de Fotbal a Elveției, conform Blick.

România, meci sigur cu Elveția: “Ne calificăm de pe primul loc”

Dumitru Dragomir a prezis victoria naționalei României în fața Elveției pe Arena Națională și faptul că elevii lui Edi Iordănescu vor termina pe locul 1 în grupa din preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT

“La Israel – Elveția va fi 2 solist. Bate Elveția, le dă unul, două. La Israel – România aș pune 12, sigur nu va fi meci egal. Vom avea multă ostilitate acolo din partea ungurilor. Dacă cei 3.500 de oameni se unesc într-un glas, e deranj. Nu știu cum este terenul, dacă este bun sau tot așa prost.

La România – Elveția aleg 1 solist. Îi batem pe elvețieni și ne calificăm de pe primul loc. Nu mă așteptam ca cei din Kosovo să bată Israel, dar au jucat bine. Kosovo putea să ne bată și pe noi.

ADVERTISEMENT

Au echipă bună cu jucători care evoluează în campionate puternice cum e vârful de atac care joacă în Spania (n.r. – Vedat Muriqi). Israelul a jucat foarte bine cu noi, dar restul meciurilor nu au jucat strălucit”, a declarat Dumitru Dragomir, la MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ.

ADVERTISEMENT