News

EXCLUSIV. Cum le-au cerut şefii să-i toarne pe jucătorii naţionalei

* Doctorul Pompiliu Popescu aduce acuzaţii extrem de grave la adresa preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, “dictatorul ce se vrea Kim Ir-sen”...
17.05.2016 | 17:05
EXCLUSIV Cum leau cerut sefii sai toarne pe jucatorii nationalei
ADVERTISEMENT

* Doctorul Pompiliu Popescu aduce acuzaţii extrem de grave la adresa preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, “dictatorul ce se vrea Kim Ir-sen”

* Cum a încercat Gabriel Bodescu, mîna dreaptă a şefului FRF, să-l convingă pe medic “să partajeze” şi cu alţii prima de calificare

* Marea dezamăgire: Anghel Iordănescu şi ultimul mesaj al lui “Pompi” către Puiu: “Te mătrăşesc şi pe tine. Eşti următorul!”

* Motivul pentru care masorii au fost numiţi “beţivi”: n-au vrut să-i toarne pe jucătorii echipei naţionale la “împărăţie”!

* Visul secret al “micului dictator” de la FRF: “Vrea să devină preşedintele României!”

* Pompiliu Popescu povesteşte cum l-a umilit Piţurcă pe Burleanu în vestiarul naţionalei: “Băi băiatule, tu ştii ce înseamnă legea în ţara asta? Ştii ce-i acela un contract?”

* Acţiunea de imagine de la Colectiv: “Au venit cu Mercedesurile, le-au lăsat la 50 de metri de tragedie, apoi s-au urcat în autocarul naţionalei, din care au coborît oficial să aprindă o lumînare”

* Avertismentul incredibil: “Burleanu a pierdut deja alegerile din 2018! Dacă nu cumva o să fie retras pînă atunci sau obligat să-şi dea demisia”

Doctorul Pompiliu Popescu a fost dat afară de la FRF după 26 de ani! Are acelaşi zîmbet de bun venit, e acelaşi om cu nelipsita ţigaretă în colţul gurii, acelaşi debit verbal, dar sigur e ceva nou. Îl doare fiecare cuvînt pe care îl rosteşte… Îl doare tot ceea ce trăieşte în aceste zile… Bănuia probabil că va veni şi ziua cînd Răzvan Burleanu, preşedintele actual al FRF, îi va arăta uşa. Dar tot ceea ce a declarat şi a făcut Burleanu după ce l-a dat afară l-au afectat teribil pe doctorul Popescu. “M-au umilit. M-au umilit rău! Au vrut să-mi ia personalitatea. Dar nu se poate aşa ceva. Mor cu el de gît! Iar eu tot ce vorbesc e pe acte. Îmi asum totul”. Aşa a pornit dialogul de aproape o oră (53 de minute mai exact) cu, de săptămîna trecută, fostul doctor al echipei naţionale a României, Pompiliu Popescu. Omul-parte din viaţa naţionalei din 1990. Un membru al Generaţiei de Aur. Probabil, dacă ar fi să îmbrăţişăm versiunea doctorului, de aici i s-a şi tras finalul tricolor.

Domnule Pompiliu Popescu, de ce aţi fost dat afară de la Federaţie după 26 ani? 26 de ani, nu?
– Da, domne, 26 de ani, peste un sfert de secol! Nici nu-mi vine să cred… Ştiau foarte bine că eu sînt legat de Generaţia de Aur pe care o blamează peste tot şi este una din temerile lor. A lui, a lui Burleanu. Să ştiţi că atunci cînd vorbesc la plural mă refer la domnul Burleanu şi la domnul Bodescu. Cei doi sînt. Cînd zic la singular e vorba doar de Burleanu…

ADVERTISEMENT

Deci, cea mai mare frică a lor este că vine Generaţia de Aur peste ei?
– Da! Generaţia de Aur era şi la alegerile trecute îndreptăţită să le cîştige. Ea este cea care a adus ce a adus fotbalului românesc. Oamenii care muncesc în fotbal de cînd a venit actuala federaţie nu au obiectiv decît ca Generaţia de Aur să stea cît mai departe.

“Burleanu creează mitul unui personaj gen Kim Ir-sen”

Chiar le este frică că vine Generaţia de Aur peste ei? Nu exageraţi?
– Le este o spaimă teribilă! Au trei spaime: media, adică televiziunile şi presa, Generaţia de Aur şi ce a făcut bun vechea federaţie. Astea reprezintă spaima lor. Ei nu au legitimitate şi în lipsa acestei legitimităţi încearcă să conducă prin metode securistice. De fapt m-a corectat prietenul meu Cornel Dinu. Nu prea e potrivit termenul de securişti, pentru că securiştii au fost patrioţi. Aşa este… Ăştia sînt torţionari, nu securişti! Ceva de genul acesta. E o dictatură în federaţie. Se creează mitul unui personaj gen Kim Ir-sen. Aici mă refer la Burleanu. Cu restul nu am nici un fel de problemă.

ADVERTISEMENT

De ce aţi pedalat atît de mult pe povestea asta cu Securitatea. E Burleanu securist? Chiar credeţi asta sau vorbiţi la supărare?
– Eu sînt convins că foloseşte metode securiste. Nu pot să spun dacă este sau nu. Nu mai sînt securişti de mult timp, dar metodele pe care le aplică sînt cele securistice. Caută să dea semnale de putere, să intimideze. Semnale de forţă în orice. Şi la 10 metri cînd stai de el tot asta îţi transmite. Zîmbet pentru presă, lucru bine făcut pentru presă şi în subsidiar dă semnale de forţă şi de reală dictatură.

Cum poate, totuşi, un băiat atît de tînăr să fie deja un dictator?
– Probabil aşa s-a format. El a făcut „Ştefan Gheorghiu”, ştiţi bine ce înseamnă asta… Academia de Ştiinţe Politice. Vă daţi seama ce om de cultură poate să fie şi la vîrsta lui ce domeniu de experienţă are, dar poate să îi judece pe alţii care au dus o muncă în primul front mai bine de un sfert de secol. El nu poate să mă judece pe mine! Niciodată! Pe mine mă judecă numai activitatea mea, cinstea, corectitudinea, probitatea şi rezultatele mele în fotbal, dar şi jucătorii în a căror slujbă am stat întreaga viaţă.

ADVERTISEMENT

„Eram acolo ca o relicvă şi au aşteptat ocazia”

De ce aţi spus că de la început le-aţi stat în gît?
– E simplu… Ei m-au perceput ca pilonul Generaţiei de Aur. Şi se ştie că lupta în alegeri au avut-o cu Generaţia de Aur. Şi atunci e normal că eu eram acolo o relicvă, un spin… Dar, din păcate pentru ei, nu au avut motive să mă dea afară pentru că a fost şi domnul Piţurcă o perioadă şi apoi a venit şi domnul Iordănescu. Nu au pornit semnale de la antrenori către mine că a fost ceva în neregulă. Dar m-au aşteptat, m-au aşteptat şi asta a fost singura ocazie. Premierea muncii mele, concretizată prin contract, deci prin lege. Am avut de luat 90.000 de euro, 50 la sută din valoarea maximă a unui jucător. 180.000 de euro au cîştigat doar trei fotbalişti pentru calificarea la Euro. (n.r. – primele la naţională au fost diferenţiate, în funcţie de minutele jucate).

Deci aveaţi în contract 90.000 de euro de luat?
– Da. 50 la sută din valoarea maximă a primei unui jucător. Toate acestea în condiţiile în care nu am mai primit din 2008 nici o premiere, că nu ne-am mai calificat… Împărţiţi 90.000 de euro la cîţi ani au trecut şi să vedeţi cam cît ar veni pe lună.

ADVERTISEMENT

Contract de 170 de lei pe lună, făcut de Mircea Sandu

Cine v-a făcut acest contract?
– Mircea Sandu. Pe mine Burleanu m-a preluat cu contractul deja făcut, dar şi pe ceilalţi.

Cît aveaţi salariu pe lună?
– 170 de lei. Nu e o glumă… 170 de lei pe lună!!!

Haideţi că nu vă cred…

– Păi uite, vă arăt contractul (n.r. – rîde amar)

Contract A 1

De ce aveaţi contractul ăsta?
– Aşa mi-a trecut vechea federaţie şi aşa am rămas. Eu trăiam din ce muncesc în afacerile şi clinicile mele.

Aţi cam făcut muncă benevol, aşa pare la prima vedere…
– Da. Puteţi să o numiţi şi aşa. Am mai avut şi 100 de euro diurnă pe zi atunci cînd plecam în străinătate. Nu aveam nici un fel de avantaj. Eu trăiam din afacerile mele private.

„Generaţia de Aur e un mare inamic şi trebuie contracarat pe toate fronturile”

Ce spun preşedintele Burleanu şi cei de acum despre Generaţia de Aur? Ce au ei cu Generaţia de Aur?
– Generaţia de Aur este cea mai legitimă pentru a conduce fotbalul românesc, Burleanu fiind ilegitim şi în goană după legitimitate.

Păi nu a fost ales democratic? Nu credeţi că-l judecaţi subiectiv?
– Să zicem că a fost ales în mod democratic, dar nu este din fotbal. El vine din lumea politică, din altă lume. Există şi o circulară a FIFA în care cei de acolo nu acceptă ca asociaţiile naţionale să se amestece cu politica. Cei de acum de la FRF caută această legitimitate la FIFA şi în ţară. De aceea caută imaginea media foarte mult pentru că este mijlocul prin care se legitimizează. Generaţia de Aur este un mare inamic pe care trebuie să îl contracareze pe toate fronturile. Îi urăsc îngrozitor!

Vîrful Generaţiei de Aur este Hagi. Şi pe el?
– Da, mai ales pe el! Absolut. Burleanu îl urăşte de moarte pe Hagi şi pe oricine din Generaţia de Aur. N-aţi văzut cum îl şicanează pe Hagi? Ce discuţii au fost… Au încercat să rupă cîte ceva pentru a destabiliza această Generaţie de Aur, dar nu au reuşit. Îl urăşte de moarte pe Gică. De MOARTE! Hagi este Hagi, este Regele fotbalului românesc, a făcut atîtea pentru inima românilor, iar Burleanu nu va putea face niciodată ce a realizat Hagi. Burleanu îi antipatizează pe toţi din Generaţia de Aur. Şi pe Gică Popescu.

„De cînd a ieşit Popescu e agitaţie teribilă în federaţie”

S-a schimbat ceva la federaţie de cînd a ieşit Gică Popescu din închisoare?
– Este o agitaţie teribilă de cînd s-a eliberat Popescu. Federaţia s-a autoapărat, s-a autointimidat. Trece şi timpul şi peste un an jumătate vor urma noile alegeri, iar ei nu au făcut nimic în fotbal. El, Burleanu, simte suflul fotbaliştilor adevăraţi care vor prelua fotbalul. Am văzut o stare de nervozitate şi am acest feeling care mă face să mă gîndesc în acest sens.

Ei vor să facă curăţenie pentru că urmează alegerile? Asta este miza? Vor să scape de indezirabili?
– Da. Vor să facă, normal, curăţenie şi să aibă numai oameni supuşi.

„Am primit banii, dar în acel moment eram deja dat afară”

Aţi primit toţi cei 90.000 de euro?
– Am primit cei 90.000 de euro. I-am primit miercuri (n.r. – 11 mai). Mi-au promis că îi vor vira luni, dar au minţit. Nu s-au ţinut de cuvînt. Le-am spus că le-am adus o notificare, că încep procedurile juridice şi mi-au replicat că îmi vor băga banii în acel moment, dar nu s-a întîmplat aşa. Nu s-a întîmplat nici marţi de dimineaţă. Am fost la bancă şi am aşteptat Adunarea Generală şi marţi seară m-au sunat domnul Bodescu şi domnul Burleanu, pe rînd, că au dat ok-ul. Să mă duc la bancă şi să văd dacă mi-au intrat banii şi să-i sun ca să le confirm. De două luni de cînd i-am tot rugat, nu mi-au spus vreodată să-i sun. M-au tratat cu spatele! Miercuri, pe la 11:00, am avut confirmarea că am primit banii, dar eram dat deja afară de la federaţie! Mă anunţase domnul Iordănescu şi miercuri dimineaţă am avut ultima convorbire cu dînsul. Mi-a spus “vezi că ăştia te-au dat afară”. Ce să mai spui, ce să mai vorbim? Iordănescu mă avertizase şi marţi. L-am sunat să îi povestesc despre starea de sănătate a jucătorilor. Dragoş Grigore a venit luni seară (n.r. – săptămîna trecută) din Qatar şi l-am examinat ca să ştim exact care este situaţia cu el. L-am sunat pe domnul Iordănescu să îl informez. Mi-am făcut treaba pînă în ultimul moment, pînă în ultima secundă!

“Bodescu mi-a spus să partajez banii mei, că mai sînt şi alţii. Înţelegeţi cum vreţi!”

Dumneavoastră credeţi că aţi fost dat afară pentru că vin alegerile?
– Şi asta, dar totul a pornit de la bani. Duminică (n.r. – 8 mai) am fost invitat la o cafea de domnul Iordănescu ca să îmi transmită un mesaj de la Burleanu. M-a întrebat puţin de jucători, aşa ca de încălzire, şi apoi mi-a spus să merg să vorbesc cu domnul Burleanu pentru că vrea să mă dea afară. I-am zis că nu e nici o problemă. Poate să mă dea afară dacă îmi primesc banii. E munca mea, contractul meu, trebuie să îl respecte şi merg pînă în mormînt cu ei să-mi obţin drepturile mele legitime. Nu am vrut decît ceea ce am muncit. Atunci m-a electrocutat: „Da, dar ei vor să îţi dea 30.000 de euro. Mergi şi vorbeşte cu Burleanu”. A mai fost o discuţie cu Bodescu, în privat, şi mi-a propus să partajăm acei bani.

Cum adică partajare? Să le lăsaţi şi lor o parte?
– Înţelegeţi cum vreţi… (n.r. – rîde vulpeşte) Mi s-a propus să partajăm suma. Eu vă spun din ce am vorbit şi din ce am auzit. Nu mi-a spus Bodescu atunci cît. Partajare înseamnă partaj. Asta mi-a zis domnul Bodescu şi îmi asum ceea ce vă spun. Eu am vorbit faţă în faţă, ochi în ochi cu domnul Bodescu. Asta se întîmpla înaintea meciului cu Lituania. Mi-a spus clar să partajăm acea sumă că mai sînt şi alţii şi că nu vor să facă la fel ca cei de dinainte. I-am spus că eu nu partajez nimic şi am încheiat discuţia. Nu am de partajat nimic. Ce să partajez? El mi-a cerut un drept al meu. Dacă eu partajam şi nu ziceam nimic? Dacă ziceam că e ok şi să îmi dea cît doresc ei, atunci probabil eram şi în ziua de azi medicul naţionalei.

„Mă simt trădat de Iordănescu, dar îl las acum să se concentreze la Euro”

Aşa. Luni aţi fost la domnul Burleanu. Luni, după discuţia cu Iordănescu…
– Da. Am fost cu acea notificare şi am avut şansa să obţin audienţa la marele Burleanu. Era cu domnii Vişan şi Bodescu în cabinet. Am avut imensul privilegiu să obţin această audienţă (n.r. – rîde ironic). I-am spus pentru ce am venit şi mi-a zis că o să primesc banii, dar de ce a trebuit să vorbesc cu presa şi mai ales cu Panduru şi cu Stelea. “Cine sînt ăştia şi ce îi interesează pe ăştia de federaţie?“, s-a înfoiat Burleanu. I-am spus că pe ei îi interesează de mine pentru că au fost colegii mei din Generaţia de Aur şi nu de federaţie. Atunci mi-a replicat: „Da, sînteţi cu Generaţia de Aur, cu vechea federaţie”. S-a înroşit, s-a ridicat în picioare şi a început să se bîlbîie. Nu s-a mai controlat. A început cu ameninţările şi m-a şi expulzat. M-a luat domnul Bodescu ca să mă ducă în celălalt birou. Burleanu probabil că nu ştie cine au fost Pandurii şi Stelea pentru că nu s-a uitat la televizor, sau e un incult fotbalistic.

Vă simţiţi trădat de Anghel Iordănescu?
– Cu siguranţă, dar nu vreau să vorbesc mai multe acum. Îl las în pace să se concentreze. Domnul Iordănescu a fost un om înainte de acest mandat, pînă a intra în politică, iar acum, de cînd a revenit, este cu totul alt om. Atîta tot! Îl las să se concentreze pentru EURO.

Nu sufla în faţa lui Piţurcă: „Băi băiatule, tu ştii ce înseamnă legea?”

Credeţi că Piţurcă ar fi lăsat situaţia aşa? Cum s-ar fi comportat într-un asemenea context?
– Sub nici un motiv. În faţa lui Piţurcă nu suflau! Credeţi-mă pe cuvînt, Burleanu nu sufla în faţa lui Piţurcă! E preşedintele FRF, dar nu mişca… În ziua cînd a ieşit preşedinte, după meciul cu Argentina, a venit la cabine ca să îşi cunoască subordonaţii. A deschis uşa şi primul în uşă am fost chiar eu. „Să trăiţi domnul doctor! Am nevoie de experienţa dumneavoastră şi sper să colaborăm bine”. A întors capul şi l-a văzut pe Piţurcă. S-a dus spre Piţurcă şi atunci domnul Piţurcă l-a luat cu şut, din prima: „Băi băiatule… Tu ştii ce înseamnă legea în ţara asta? Tu ştii ce înseamnă un contract? Cum spui tu în campania electorală că mă dai pe mine afară şi îl aduci pe Reghe atunci cînd ajungi tu preşedinte? Nu ai respect faţă de legile acestei ţări?”. A fost primul afront. A fost prima discuţie dintre ei, la vestiar, unde erau antrenorii şi tot staff-ul. Burleanu era transpirat. Nu ştiu dacă a plouat la meciul acela, dar era ud leoarcă…

Au mai fost cazuri în care Burleanu, cum spuneţi dumneavoastră, nu a suflat în faţa lui Piţurcă?
– Piţurcă vroia să discute cu el şi Burleanu mai avea chestii d-astea că e ocupat. Lăsa mesaj secretarei că e ocupat, iar Piţurcă nu mai venea. Niciodată Piţurcă nu stătea pe la uşă pe la el pentru că ştia unde îl găseşte. Astea sînt încercări de semnale de putere, dar nu se băga peste Piţurcă sub nici un motiv. Piţurcă nu accepta aşa ceva. Piţurcă şi-a dat seama că nu mai este agreat şi a aşteptat prima ocazie ca să plece. Aşa trebuia să facă şi cu mine, pentru că eu am muncit pentru această calificare.

„Tocăniţă şi cartofi prăjiţi? Poftiţi meniurile!”

Cum stă treaba cu tocăniţele şi cu meniul?
– Acum se caută tot felul de motivări, invenţii, pentru că am fost dat afară. Şi ca să vedeţi că nu sînt oameni de fotbal, ci travestiţi în fotbal, vin cu lucruri care pot fi demontate imediat. Au spus de medicamentele pe care, chipurile, le-am vîndut scump federaţiei. Nu este aşa! Le-am dat cu 20% mai ieftin decît preţul de la raft. La raft, un medicament era, să zicem, 10 lei, iar federaţia m-a sunat că mă roagă domnul Burleanu să fac un discount pentru a continua aprovizionarea.

Medicamente 1

I-am acordat pe loc o reducere de 20% la medicamentele la care eu sînt importator şi nu le găsesc pe piaţă şi 5%, dacă vor, la celelalte produse care se găsesc pe toată piaţă. Nu s-a făcut nici o licitaţie. Vă pun actele la dispoziţie. Le-am acordat aceste facilităţi din prima şi le-a convenit de minune. Nu văd care este problema… Este un motiv de scuze de război. Sînt doar fumigene, pentru că eu am actele, cum v-am zis şi acum le aveţi şi dumneavoastră. Eu şi pe vremea lui Mircea Sandu am adus medicamente, aprovizionam toate loturile naţionale. Preţurile nu au suferit modificări pe an ce trece, pe cuvînt!

Şi cum s-a ajuns la cartofi prăjiţi şi tocăniţă?
– El crede că s-a obţinut calificarea cu cartofi prăjiţi şi tocăniţă? Puteau să servească asta eventual după meci, puteam să relaxez un meniu în situaţii în care diversificarea o presupune. E o prostie uriaşă! M-a făcut să cred că Burleanu nu are cultură, nu este din sport. Habar nu are ce înseamnă un meniu din ziua partidei şi din ziua de dinaintea partidei. Uitaţi toate meniurile de la meciul cu Finlanda, de exemplu, ca să vadă lumea ce aberează domnul Burleanu!
menu

Habar nu are ce înseamnă să îţi rupi un picior, să simţi o ruptură musculară, să transpiri şi tot aşa. De aia nu înţelege nimic. Preia informaţii trunchiate, ori distorsionate, ori le trunchiază el ca să îmi demonteze mie personalitatea. Eu am dovezi şi rog orice instituţie a statului să vină să mă verifice. Sînt legal!

Curat, deci?
– Curat poate nu sînt, poate nu mi-am spălat cămaşa de ieri, dar sînt legal sută la sută!

„Vrea să fie preşedintele României, dar e anti-român!”

Aceste lucruri v-au făcut să credeţi că domnul Burleanu este un amator în fruntea FRF?
– Vă dau un alt exemplu de mare amatorism şi anti-românism. Că este şi anti-român. Nu numai că nu umblă cu Dacia, ci cu Mercedesuri, ML-uri. Domnul Sandu a făcut contract cu Dacia, iar el a semnat cu Ţiriac Auto. Jucătorii nu au la dispoziţie Mercedesuri sau cineva care îi aprovizionează cu ceva, doar domnul Iordănescu şi celelalte departamente au Mercedesuri. Fotbaliştii nu contează… Se putea merge şi cu Dacia pentru că nu tuşeşti dacă mergi cu Dacia. Pe Burleanu îl dau în judecată. Respect federaţia, dar rup federaţia de omul Burleanu.

Cît îi cereţi despăgubiri?
– Nu ştiu dacă îi cer despăgubiri financiare, dar morale sigur. A fost capabil să spună din Mexic, de la plajă, că în cantonamentul echipei naţionale din februarie 2016 au venit jucătorii de la cluburile româneşti de fotbal şi i-am controlat contracost. Că nu le-am dat bon sau chitanţă. Ce măgărie! El este anti-fotbal! Acolo au venit fotbalişti numai cu avizul antrenorului principal, sau cineva din staff-ul de antrenori. Jucătorii ăia aveau mari probleme. FC Botoşani a venit cu Dan Roman într-o problemă medicală şi le-am spus că trebuie să vorbească în primul rînd cu antrenorii şi să vină în timpul în care nu ar încurca fotbaliştii naţionalei. Eu am încercat mereu să ajut pe toată lumea…
Declaratie

A vrut să arate că sînt corupt şi nu că fac bine românului. El nu face bine fotbalului, românului şi ţării. Vrea numai imagine pentru el. El vrea să fie preşedintele acestei ţări. Da, aţi auzit bine, vrea să conducă România! Aşa a declarat şi tatăl său după numirea lui. Că visează să ajungă preşedinte! E anti-român, anti-fotbal. Eu am ajutat jucători aflaţi în suferinţă şi aveau nevoie de mine, iar el spunea că am luat bani, dar nu le-am dat chitanţă. Mijloacele securistice pe care le propagă sînt de intimidare. Vrea să te intimideze şi să te pună în banca ta. Numai semnale d-astea am primit. Îl rog să nu mai compromită instituţii onorabile ale statului. O să revin asupra acestei idei. Eu îmi asum ceea ce spun şi nu o să îl las pînă mor. Am proprietatea termenilor.

„Te dau afară! Te dau afară! Te dau afară”

Apropo de intimidare. Presa a scris că aţi fost ameninţat şi de domnul Iordănescu în nenumărate rînduri. E adevărat?
– Întotdeauna! Nu ştiu dacă domnul Iordănescu avea foarte multe cuvinte, dar spunea mereu „Te dau afară! Te dau afară! Te dau afară!”. Asta îmi arunca mie şi masorilor, care sînt nişte oameni integri, desăvîrşiţi şi profesionişti. Mereu îmi spunea aşa. V-am dezvăluit mai devreme că e alt om. În 1994, la World Cup, a fost alt om. Vă uitaţi la filme, mai ales la alea SF? Se întîmplă ca oamenii care vin în contact cu extratereştrii să îşi schimbe total comportamentul. Probabil că un asemenea fenomen s-a întîmplat şi cu domnia sa. Iordănescu nu era aşa în 1994! Era normal, corect. Ultima treabă a fost în ziua în care am început pregătirea pentru confruntările cu Lituania şi Spania la Mogoşoaia. Noi, eu şi masorii, ne-am dorit să mergem la Burleanu pentru că nu ne-am primit banii şi Iordănescu ne-a adunat pe toţi, foarte supărat, şi ni l-a pus pe speaker pe domnul Burleanu, ca să auzim cum ne promite că la 7 zile după meciul cu Spania o să primim banii. Nu au trecut 7 zile, ci două luni! A făcut asta doar ca să auzim noi. Pe masori i-a minţit şi i-a pus să renunţe la contractele pe care le aveau înainte. Ei aveau 25%, adică 45.000 de euro primă. Burleanu le-a transmis prin Bodescu să aibă încredere şi să renunţe la vechile contracte, semnate cu Mircea Sandu. Masorii, creduli, au semnat şi i-a pus să-şi facă, apoi, PFA-uri.

Şi cîţi bani au luat pe PFA-uri?
– Cam 600 de milioane de lei vechi, din care a trebuit să îşi plătească fiecare taxele şi rămîneau cu 10.000 de euro. Ca să vedeţi… De la 45.000 de euro, cît li se cuvenea legal, au ajuns la 10.000 de euro. Burleanu şi ai săi erau deranjaţi că oamenii ăştia, masorii, nu le oferă informaţii despre jucătorii naţionalei, despre ceea ce se întîmplă în cantonament. Aşa cum le-a cerut Bodescu.

„I-au acuzat pe masori că sînt beţivi pentru că n-au vrut să-i toarne pe fotbaliştii naţionalei”

Domnul Bodescu le-a cerut masorilor să fie turnători? Am înţeles bine?
– Au vrut să-i spargă. Aveau nevoie de informatori! Şi n-au obţinut nimic. Şi atunci de ce să mai stea masorii şi doctorul? Sînt spini. Nu au de ce. Nu? Chiar dacă ei sînt profesionişti şi au muncit la această calificare din care domnul Burleanu şi domnul Bodescu beneficiază din plin. Ei culeg roadele. I-am spus lui Bodescu că face precum Stalin. L-am întrebat dacă ştie ce a spus Stalin şi a spus că nu. „Stalin a spus că important este nu cine face pîinea, ci cine o taie”. Banii ăştia vin de la UEFA pentru cei care au muncit şi nu dumneavoastră i-aţi muncit, i-am spus în faţă lui Bodescu. N-a mai zis nimic!

Dacă masorii au acceptat prime mai mici, de ce i-a mai dat afară?
– Era normal să-i mătrăşească pe masori. În particular au încercat să scoată informaţii. Au văzut că nu vin informaţiile, turnătoriile despre fotbaliştii naţionalei şi i-au ciuntit. Domnul Bodescu mi-a spus că masorii sînt beţivi! Auziţi ce afirmaţie inventată! Să spună cineva din lot dacă ei beau. Cică masorii stăteau şi beau pînă la 2 noaptea şi jucătorii îi căutau prin cantonament…

Mesaj pentru Iordănescu: „Te mătrăşesc ăştia şi pe tine!”

Din actualul lot v-a căutat cineva după ce aţi fost dat afară?
– Da, dar nu dau nume. Destul de mulţi. Am fost mirat, însă nu pot să dau nume acum pentru că le fac rău. Vreau să spun că am primit sute, spre o mie de mesaje. Văzînd recunoştinţa românilor mi-am dat seama că nu trebuie să tac. Ei mă obligă să vorbesc. Toate aceste mesaje primite de mine au fost împotriva lui Burleanu şi, surprinzător, a domnului Iordănescu. Toţi mă îndeamnă să nu tac şi o să spun totul pînă la final. Nu există nimic să mă intimideze.

Care au fost ultimele vorbe dintre dumneavoastră şi domnul Iordănescu?
– I-am spus că şi pe el o să-l mătrăşească! A început să rîdă. Eu sînt convins că se va întîmpla asta, dar sub o formă mai elegantă. Ei deja au pierdut alegerile viitoare. Alegerile din 2018 aici le-au pierdut. Au de ce să îmi mulţumească. (n.r. – îşi freacă mîinile satisfăcut) Să ştie că le sînt un mare agent electoral. I-am cerut domnului Burleanu demisia şi o voi cere. O să vedeţi că nu o să ajungă la alegerile viitoare.

„La Colectiv, Burleanu n-a vrut decît imagine ieftină”

Aveţi informaţii că nu prinde Burleanu noile alegeri?
– (ezită un moment, ar vrea să spună mai multe, dar se opreşte) O să ajungă la un moment în care o să fie retras sau o să îşi dea demisia. Timpul rezolvă foarte multe lucruri şi Dumnezeu e sus. Am eu feeling-uri de la Dumnezeu. Bineînţeles că asta îmi şi doresc… În mod cert nu vor cîştiga alegerile următoare… Nu se mai poate aşa ceva! Ţara merge în altă direcţie de cînd a venit Iohannis preşedinte. Nu au învăţat nimic din tragedia de la Colectiv. S-au dus doar să apară la televizor, cum aprind ei o lumînare. Au lăsat Mercedesurile la 50 de metri şi s-au urcat în autocarul naţionalei, de unde să coboare solemn cînd îi vedea presa. Au pus o lumînare foarte repede, pentru că se filma. Domnul Bodescu n-a mai suportat să urce în autocar şi a fugit să-şi ia Mercedesul… Totul a fost doar pentru imagine ieftină… Eu am rămas să contemplu mai mult, să mă rog, s-a încuiat uşa autocarului, iar domnul Iordănescu a ţipat la şofer: „Haide, haide!”. Şoferul i-a spus că mai e doctorul, dar Iordănescu i-a retezat-o: „Nu. Lasă-l jos!”. L-a umilit şi pe şofer doar să îi facă pe plac lui Burleanu, care rîdea. M-am simţit foarte umilit, dar despre asta o să vorbim altă dată. M-am simţit umilit rău.

„Şeful FRF nici nu cunoaşte jucătorii de la naţională”

Cît timp v-aţi intersectat cu domnul Burleanu, ce cunoştinţe credeţi că are despre fotbal?
– Nu ştie nimic! Evită orice discuţie. Nu acceptă să îl priveşti în ochi. Nu te poate privi în ochi. Face multă pantomimă, îşi pregăteşte discursurile. Vrea doar imagine, are un limbaj de lemn. Nu are nici o legătură cu fotbalul, şi nu umflu lucrurile. A fost întrebat de jurnalişti cine e pe primul loc şi a zis că Steaua, care nu fusese nici o etapă pe prima poziţie. Nu cunoaşte jucătorii.

Vorbiţi despre fotbaliştii de la naţională?
– Da. Vorbeşte cu ei doar dacă sînt camerele de filmat prin preajmă în alea 15 minute deschise presei. Nu are ce să discute cu ei. De unde să îi cunoască? Dacă sînt aduşi 10 jucători nu îi ştie pe nume, dacă e pus să-i nominalizeze. Acesta este domnul Burleanu, efemerul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal!
Marile valori ale antrenoratului, cum sînt domnul Mircea Lucescu, domnul Olăroiu, domnul Dan Petrescu, domnul Hagi nu vor veni niciodată ca selecţioneri cu Răzvan Burleanu preşedinte la FRF. Ei nu pot coabita cu un asemenea om, chiar dacă fiecare şi-ar dori foarte mult să antreneze echipa naţională(Dr. Pompiliu Popescu)

65 de ani este vîrsta doctorului Pompiliu Popescu, ultimii 26 de ani, din 1990, fiind medicul echipei naţionale de fotbal a României

Burleanu a vrut să-l dea afară încă de anul trecut!

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a dezvăluit că avea de gînd să-l concedieze pe Pompiliu Popescu încă de la finalul anului trecut.

”Domnul Pompiliu Popescu face parte dintr-o lume decrepită. Dumneavoastră, dacă aţi avea o problemă, să mergeţi la un medic, aţi merge la un medic care v-a tratat străbunica acum 30 de ani? Nu este suficient să fi lucrat acum 100 de ani într-un loc ca să mai continui. Decizia era oarecum luată la finalul anului trecut, dar am zis să mai aşteptăm.

Dar am văzut în cantonamentul de la meciurile cu Lituania şi Spania ce înseamnă nervozitatea echipei naţionale, astfel încît prezenţa sa ar fi fost un minus pentru echipa naţională. Şi nu poţi să te duci la un război, aşa cum este Campionatul European, cu oameni care nu-ţi aduc o valoare adăugată. Era una dintre ultimele relicve de corupţie şi amatorism la nivel de federaţie”, a spus Burleanu.

ADVERTISEMENT
Tags: