News

Scandal la Spitalul Județean Vâlcea: Copiii internați, nevoiți să doarmă pe saltele pline de gândaci

Scandal de proporții la Spitalul Județean Vâlcea. O pacientă a reclamat condiții mizerabile în saloane pline de gândaci.
22.06.2023 | 09:38
Scandal la Spitalul Judetean Valcea Copiii internati nevoiti sa doarma pe saltele pline de gandaci
Descoperirea macabră într-un spital din Vâlcea. Foto: Colaj Fanatik/ Captura Antena3.
ADVERTISEMENT

Scandal la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Vâlcea: Copiii sunt nevoiți să doarmă pe saltele infestate cu gândaci. O mamă a filmat această situație revoltătoare și a postat imaginile pe rețelele de socializare, atrăgând atenția asupra altor probleme grave din unitatea sanitară. Incidentul a avut loc în seara de 17 iunie, când Andreea Ghencea și bebelușul său au fost internați în secție.

Saltele pline de gândaci, într-un spital din Vâlcea

În dimineața următoare, mama a descoperit că salteaua pe care a dormit era plină de gândaci. Acest lucru a fost confirmat de urmele vizibile și de prezența larvelor. Femeia a sesizat imediat personalul medical și personalul de curățenie, dar nu a primit nicio atenție sau reacție corespunzătoare.

ADVERTISEMENT

”Am văzut pe pernă un gândăcel, nu văd eu foarte bine și am zis că poate a intrat ceva pe geam. Când am ridicat salteaua, la colțul ei se vedeau clar urmele, acele puncte negre, plus că era unul înfipt în cusătură și am mai văzut și o larvă”, a remarcat Andreea Ghencea, mama internată în spital cu copilul său, citată de antena3.

Mai multe nereguli, reclamate de o pacientă

Situația devine și mai gravă atunci când vine vorba de actul medical. Mama reclamă faptul că personalul care i-a recoltat sânge și i-a pus branula a procedat în mod necorespunzător, ignorând regulile de igienă și generând complicații pentru copil. În ciuda acestor acuzații, personalul medical neagă existența oricăror nereguli în unitatea sanitară.

ADVERTISEMENT

”Doamnele care i-au recoltat sânge și i-au pus branula, i-au pus branulă și peste, direct, leucoplast. Când am mers sus nu ne-a fost schimbat leucoplastul.

Nu știam, sincer să vă spun, că trebuie schimbat, pentru că nu sunt medic, de aia ne-am dus la spital, și în ziua în care ne-am externat i-a fost dată jos branula, are mâna toată inflamată, roșie, miroase urât.

ADVERTISEMENT

Am discutat cu doamna asistentă, mi-a spus că e normal așa ceva, că poate bebe e mai sensibil și că așa se aplică branula”, a reclamat mămica.

Reacția cadrelor medicale

În urma acestor incidente, mama a depus o plângere la Direcția de Sănătate Publică (DSP), cerând o anchetă și luarea măsurilor corespunzătoare pentru asigurarea unor condiții adecvate de tratament și igienă în secția respectivă. Autoritățile sunt acum solicitate să investigheze situația și să ia măsuri pentru a remedia problemele semnalate și a asigura condiții decente pentru pacienții vâlceni.

ADVERTISEMENT

”Nu am văzut! Nu neg ce… așa. Deși noi avem un grafic de dezinsecție pe care îl respectăm. Ce să vă spun? Nu am văzut. Nu a anunțat să mergem în momentul respectiv când a văzut să și vedem”, a precizat o angajată, pentru sursa citată.

 

ADVERTISEMENT
Tags: