Sport

Scandal la UEFA! Ceferin, acuzat din interior că a falsificat probe după dezastrul de la Paris 2022

Finala Champions League de la Paris din 2022, Liverpool - Real Madrid 0-1, a fost la un pas să rezulte într-o mare tragedie. Iar ancheta făcută de UEFA a conținut multe date false, acuză un înalt oficial al forului european.
26.09.2023 | 08:37
Scandal la UEFA Ceferin acuzat din interior ca a falsificat probe dupa dezastrul de la Paris 2022
Deși aveau bilete, fanii englezi au fost ținuți la porțile stadionului. Haosul era abia la început. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe 28 mai, la Paris, UEFA a avut parte de cea mai mare criză din mandatul lui Aleksander Ceferin. Mii de oameni au fost în mare pericol din cauza deficiențelor de organizare la finala Champions League de pe Stade de France, dintre Liverpool și Real Madrid.

Finala Champions League din 2022, la un pas de tragedie. Fanii englezi, atacați și de forțele de ordine și de infractori locali.

Din cauza evenimentelor de la porțile de acces, lovitura de start a fost dată cu o întârziere totală de 36 de minute. O intervenție deficitară a forțelor de ordine a fost aproape să provoace un dezastru. Fanii englezi, înghesuiți în niște țarcuri, s-au călcat în picioare la accesul în stadion. Au fost gazați și loviți de forțele de ordine, dar și de infractori locali, care încercau să îi jefuiască.

ADVERTISEMENT

Raportul făcut de UEFA după acele evenimente a concluzionat că departamentul de organizare, condus de Sharon Brukhalter-Lau, ar fi ignorat necesarul celor de la securitate. Dar Sharon spune că raportul UEFA a avut un singur scop.

Să îl salveze de critici pe cel mai bun prieten al președintelui UEFA Aleksander Ceferin, Zeljko Pavlica. Șeful departamentului de securitate de la UEFA, cel care ar fi trebuit să se asigure că fanii englezi pătrund în stadion în cele mai bune condiții. Pavlica se afla în interiorul stadionului, în zona VIP, și a aflat de incidente abia cu o oră înainte de meci, deși sectorul englez era în haos de ore bune, acuză Sharon.

ADVERTISEMENT

Acuze din interiorul UEFA. Ceferin ar fi falsificat documente pentru ca prietenul său, șeful departamentului de securitate, să nu fie incriminat

Zeljko Pavlica este prieten cu Aleksandr Ceferin încă din perioada liceului, iar numirea sa ca șef al departamentului de securitate, în 2021, a fost aspru criticată. Pavlica are background ca bodyguard și nu ar avea experiența necesară pentru a gestiona evenimente de amploare, precum finalele de Champions League.

“În raportul după incident am inclus mai multe documente despre activitatea lui Zeljko Pavlica. Am arătat că acesta a lipsit de la mai multe dintre întâlnirile pe care le-a avut înaintea finalei.

ADVERTISEMENT

În plus, în ziua finalei a fost avertizat în mai multe rânduri pe grupul de Whatsapp despre problemele de la porțile de acces. Mesaje pe care le-a ignorat, în timp ce el era deja în interiorul stadionului, în zona VIP.

Sharon Brukhalter-Lau: “Obiectivul raportului făcut de UEFA era doar să îl salveze pe Pavlica, prietenul lui Ceferin”

În ciuda dovezilor prezentate, am observat ulterior că raportul a fost schimbat. Iar concluzia finală a fost că oamenii de la organizare au greșit.

ADVERTISEMENT

Li s-a reproșat că au ignorat departamentul de securitate. Ceea ce este total fals. Obiectivul era, de fapt, să îl salveze pe Pavlica, prietenul lui Aleksander Ceferin”, au fost acuzele făcute de Sharon Brukhalter-Lau, conform The Guardian.

 

ADVERTISEMENT
Tags: