News

Scandal la Vama Nădlac. Zeci de oameni, carantinați din greșeală

14.02.2021 | 15:47
Scandal la Vama Nadlac Zeci de oameni carantinati din greseala
ADVERTISEMENT

Scandal la Vama Nădlac, după ce zeci de oameni au fost carantinați din greșeală din cauza regulilor noi de intrare în țară.

Timpul de așteptare este foarte mare, iar oamenii sunt extrem de nemulțumiți pentru că trebuie să stea în carantină, deși au testul Covid-19 făcut.

ADVERTISEMENT

Directorul DSP Arad, Horea Timiș, a dezvăluit că 800 de persoane au fost carantinate doar în ultimele 8 ore, însă zeci de persoane au ajuns în această situație din greșeală.

Zeci de oameni au fost carantinați din greșeală la Vama Nădlac

Aparent există o aplicație care ar ușura munca autorităților vamale, însă aceasta nu e folosită, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Românii sunt nemulțumiți de schimbarea bruscă a regulilor, iar ideea că trebuie să stea în carantină cu testul PCR negativ i-a făcut pe oameni să-și piardă cumpătul.

Doar în ultimele opt ore au fost carantinați peste 800 de români doar la vama Nădlac I și Nădlac II. Pe lista galbenă există 67 de țări, printre care Marea Britanie, pentru care se instituie automat măsura carantinei pentru două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Asiguram triajul epidemiologic în vama dar aplicăm legislația în vigoare. Știu că există nemulțumiri, toți colegii le sesizează de câteva săptămâni, după ce a crescut timpul de așteptare. Referitor la noile măsuri, este specificat testul PCR, nu cel rapid, asta trebuie clar înțeles de toată lumea”, a precizat directorul DSP Arad, Horea Timiş.

Oficialul DSP a recunosc că există zeci de oameni carantinați din greșeală pentru că nu există oameni angajați în sistem care să facă față unui flux mare de persoane care ajung în vamă.

ADVERTISEMENT

„Noi avem o problema, nu avem personal. Angajații sunt epuizați, nu mai fac față numărului mare de persoane. Este foarte greu pentru o asistentă medicală să stea la -11 grade, cum a fost aseară, să facă triajul epidemiologic de una singură a sute de oameni”, a declarat Horea Timiş. Potrivit datelor oficiale există un deficit de 21 de angajați.

O aplicație care ar fi trebuit să ușureze munca tuturor nu este funcțională, lucru dezvăluit de Timiș. „A fost o inițiativă în primul val al pandemiei. Niște colegi de la București au creat o astfel de aplicație dar am înțeles că nu a trecut de forurile superioare. Există o aplicație funcțională, însă în comisiile de specialitate nu au acceptat-o. A primit acordul STS, a fost implementată până în stadiul de proiect pilot, dar din varii motive totul s-a oprit aici”, a punctat Horea Timiș.

ADVERTISEMENT