News

Scandal monstru la Blaj, în plină stare de urgență! Șase persoane, reținute pentru tulburarea liniștii publice

02.05.2020 | 10:13
Scandal monstru la Blaj in plina stare de urgenta Sase persoane retinute pentru tulburarea linistii publice
ADVERTISEMENT

Chiar dacă au mai rămas aproape două săptămâni până la expirarea decretului de prelungire a stării de urgență, mulți dintre cetățenii acestei țări par să fi început deja relaxarea măsurilor de distanțiere socială.

Vineri după-amiaza, mai multe persoane din Blaj s-au încăierat în plină stradă cu polițiștii și jandarmii chemați să intervină pentru a pune capăt scandalului dintre două femei aflate în stare de ebrietate.

ADVERTISEMENT

Șase persoane au fost reținute pentru tulburarea liniștii publice după scandalul de la Blaj

Pentru că incidentele au escaladat în scurt timp, a fost nevoie de suplimentarea forțelor de ordine publică, astfel că la fața locului și-au făcut apariția echipaje formate din 30 de polițiști și jandarmi. Ulterior, șase persoane, cinci bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani, au fost reținute, pe numele lor fiind întocmit dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Persoanele reținute vor fi prezentate în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, cu propunere de arestare preventivă. Totodată, polițiștii și jandarmii au aplicat 10 amenzi în valoare de 33.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare, precum și 6 amenzi de 1.000 de lei pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, ordinii și liniștii publice.

ADVERTISEMENT

Pentru aplanarea conflictului și pentru restabilirea ordinii publice, au intervenit 30 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, iar, la scut timp, liniștea, în cartier, a fost restabilită.

Până în prezent, au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Blaj, 9 persoane, care vor fi audiate și față de care vor fi luate măsurile legale.

ADVERTISEMENT

În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice. Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor personelor implicate, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județean Alba.

Un al bărbat din Blaj a fost reținut pentru comentarii prin care instiga la fapte de violență

Tot în cursul zilei de vineri, 1 mai, un bărbat în vârstă de 36 de ani din Blaj a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta postase pe rețelele de socializare mai multe comentarii prin care instiga oamenii la fapte de violență.

ADVERTISEMENT

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, iar sâmbătă va ajunge în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale care se impun în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT