News

Scandal în PNL înainte de instalarea Guvernului. Turcan, atac la Cîțu: ”Nu mai sunt bani de pensii și alocații”

Este scandal uriaș în PNL în săptămâna în care ar trebui instalat viitorul Guvern PNL-PSD-UDMR. Raluca Turcan îl acuză pe premierul interimar Florin Cîțu de lipsa fondurilor pentru pensii și alocații.
22.11.2021 | 12:53
Scandal in PNL inainte de instalarea Guvernului Turcan atac la Citu Nu mai sunt bani de pensii si alocatii
ADVERTISEMENT

Scandal imens izbucnit la vârful PNL, în săptămână instalării Guvernului de coaliție cu PSD și UDMR. Voci importante din partid, precum Raluca Turcan și Dan Motreanu, sar la gâtul lui Florin Cîțu.

Scandal în PNL înainte de instalarea Guvernului. Turcan, atac la Cîțu: ”Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii”

Ministrul interimar al Muncii spune că, din 26 noiembrie, România nu va mai avea bani de pensii și alocații, pentru că fondurile au fost luate de la minister la rectificarea bugetară.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Turcan a transmis un mesaj intern în partid în care îl acuză pe premierul interimar Florin Cîțu că ”e dispus să joace la poker până și banii de pensii”.

”Florin, eșți dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ți spun repetat că de vineri (n.r. 26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar că să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, a scris Turcan.

ADVERTISEMENT

După ieșirea de la consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, Cîțu i-a oferit o replică Ralucăi Turcan.

”Doamna Turcan dacă avea ceva de spus putea să vină astăzi la ședința BPN. Este ministrul Muncii, să-și asume dacă nu mai sunt fonduri”, a spus premierul interimar.

ADVERTISEMENT

Turcan, revoltată de modul în care Cîțu a negociat cu PSD: ”V-ați milogit la Ciolacu”

Situația fondurilor pentru pensii și alocații nu este singura chestiune pe care Turcan i-a pus-o în cârcă liderului PNL și premierului interimar Florin Cîțu.

Ministrul Muncii mai spune că PNL nu a negociat bine cu PSD funcțiile din viitorul Guvern. De asemenea, Turcan i-a cerut demisia lui Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

”Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale. Aș spune că e de domeniul patologicului. Florin, îți imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toți se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un șir de minciuni.

Când am fost convinsă ca negocierea lui Ludovic cu USR e proasta, m-am ridicat de la masa. La fel şi Rares, şi Robert, şi ceilalţi mi-ati dat dreptate. Cum arata negocierea făcută de voi, comparativ cu negocierea lui Orban? Eu atunci m-am ridicat şi am plecat. Voi ce ati făcut acum? V-ati milogit la Ciolacu sa prindeţi un colţ de pâine. Va cer sa ieşiti voi acum public, sa spuneți că ați negociat mai bine ca Orban!

În aceste negocieri, președintele partidului a negociat doar pentru el. Atât. Nimic altceva!!! Motivele? O să le aflăm, cu siguranță! Dar cu un preț prea mare plătit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniștri. Niciunul. Ați ignorat până și cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele in alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat).

Și-atunci, va mirați că PNL se confruntă cu un asemenea val de critici, câta vreme voi acționați in afară unei legitimități politice firești?

Închei spunând că momentul acesta este o rușine pentru PNL și cred ca președintele PNL ar trebui să-şi depună demisia, împreună cu echipa de negociere”, a mai spus Turcan.

Motreanu îl atacă și el pe Cîțu: ”Nu-ți poți construi cariera cu un mesaj isteric anti-PSD și să propui guvern cu ei”

Nu doar Raluca Turcan l-a pus la zid pe Florin Cîțu după negocierile cu PSD. O altă voce influentă din partid, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a lansat un atac dur la adresa conducerii partidului după decizia de a intra la guvernare alături de social-democrați.

Motreanu îl critică pe actualul președinte al PNL, despre care spune că și-a construit cariera politică cu un mesaj ”isteric” împotriva PSD.

”Votul cerut astăzi de Florin Cîțu în Biroul Politic Național pentru un guvern în alianță cu PSD este total nereprezentativ, în special din perspectiva eticii politice, dacă se mai ține cont de asta în România.

Niciunde în lumea aceasta nu îți poti încălca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis!

Nu poți câștiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape “isteric” în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot tu să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale”, îi transmite Motreanu lui Cîțu.

În finalul postării sale din online, președintele PNL Giurgiu îi cere lui Florin Cîțu ”un gest de onoare”.

”Este absolut imoral și neprincipial, și chiar dacă pentru moment pare singura soluție pentru un Guvern stabil, ca “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulți te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în fața lor, și, din acest motiv, se impune un gest de onoare”, mai adaugă Motreanu pe Facebook.

ADVERTISEMENT