Sporturi

Scandal uriaș de corupție în tenisul mondial: 135 de jucători, printre care un nume cunoscut din top 30 ATP, acuzați de trucare de meciuri

16.12.2019 | 10:00
Scandal urias de coruptie in tenisul mondial 135 de jucatori printre care un nume cunoscut din top 30 ATP acuzati de trucare de meciuri
ADVERTISEMENT

Un nou scandal uriaș de trucare de meciuri este pe cale să izbucnească în tenisul mondial. Conform presei din Germania, mai mulți jucători din circuitul masculin, printre care și un nume important din top 30 ATP, ar fi implicați.

Scandal uriaș de corupție în tenisul mondial: 135 de jucători, printre care un nume cunoscut din top 30 ATP, acuzați de trucare de meciuri

Conform nemților de la ZDF & Welt, un uriaș scandal de trucare de meciuri stă să explodeze în circuitul profesionist al băieților. Nu mai puțin de 135 de jucători din circuit ar fi implicați.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia se află și un nume din top 30 ATP, scriu germanii. Acest jucător, a cărui identitate nu a fost dată publicității, are trei turnee ATP câștigate în carieră.

Deși nu s-au făcut publice numele jucătorilor, FBI ar fi contactat deja autoritățile belgiene în acest caz. Rețeaua de trucare de meciuri ar avea originea în Armenia.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de șapte țări din Europa apar cu jucători implicați în trucarea de partide. Investigatorii ar fi primit informații în acest caz de la un jucător german pe nume ”Max. H.”

Doi tenismeni au fost arestați în ianuarie pentru trucare de meciuri

La începutul anului 2019, doi tenismeni francezi, Jules Okala si Mick Lescure, au fost arestați cu putin timp înainte de a participa la un turneu de categoria a treia care se juca în  Franța.

ADVERTISEMENT

Pe atunci, aceștia erau acuzați pentru presupusa lor implicate într-o rețea internațională de manipulare a rezultatelor meciurilor.

Tot în ianuarie, Garda Civilă spaniolă a arestat 83 de persoane, între care 28 de jucători profesioniști de tenis, în urma unei anchete privind aranjarea de meciuri de către o grupare mafiotă armeană.

În ultimii ani, tenisul a devenit o țintă predilectă a mafiei pariurilor, mai multe nume din ATP și WTA fiind suspendate pentru trucarea meciurilor în ultimii ani.

Tags: