News

Scandalos! Andrei Andronie, ”șmecherul cu BMW”, a fost eliberat din închisoare după doar 3 ani! Tânărul omorâse doi oameni

Pe 5 noiembrie 2011, Andrei Andronie a accidentat mortal doi oameni, intrând în ei cu 180 km/oră. Tânărul a primit 7 ani de închisoare, dar a fost eliberat după doar 3 ani!
13.08.2021 | 18:12
Andrei Andronie a omorât doi oameni cu mașina și a stat doar 3 ani în închisoare
ADVERTISEMENT

Opinia publică a fost realmente șocată de accidentul rutier provocat pe 5 noiembrie 2011 de Andrei Andronie, fiul unui bancher. Beat și cu 180 de km/oră, Andronie a intrat cu BMW-ul într-un taxi parcat pe Calea Floreasca, omorându-i pe loc pe șofer și pe tânăra care intenționa să se urce în mașină. Și asta pentru că, deși fusese somat de polițiști să oprească, el a accelerat, provocând tragedia.

Victimele accidentului au fost șoferul Ștefan Micu (32 de ani) și Ana Maria Nistor (22 de ani), despre care, potrivit martorilor, Andrei Andronie ar fi declarat că ”mă p.ș pe ei de morți, nu sunt eu de vină”. Arestat pentru 29 de zile, fiul bancherului Jean Andronie a fost eliberat apoi, fiind judecat în libertate.

ADVERTISEMENT

Andrei Andronie i-a înjurat pe morți și a refuzat recoltarea probelor biologice

În procesul care s-a ținut apoi vreme de 3 ani au apărut informații șocante despre Andrei Andronie. “În drum spre INML, inculpatul a promis că îmi dă mie şi colegului meu 5.000 sau 10.000 de euro şi că vine tatăl lui şi ne îmbracă în bani. L-am întrebat pe inculpat dacă este conştient că a accidentat mortal două persoane, iar acesta a răspuns: «Îmi bag p..a în ei de morţi, eu oricum plec în Olanda, că am bilet de avion»”, a declarat unul dintre poliţiştii care l-au reținut.

Tot polițiștii care l-au reținut au mărturisit că Andronie a căzut în genunchi atunci când a fost adus la Institutul Medico-Legal, pentru recoltarea de probe biologice. Beat, acesta a cerut CNP-ul victimelor sale și a refuzat până la urmă să i se ia probe, pe motivul că se teme de ace.

ADVERTISEMENT

Pe 15 aprilie 2013, Andrei Traian Andronie a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, dar şi pentru că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice. La unele înfățișări, rudele victimelor au venit cu pozele celor decedați în mână, solicitând pedeapsă maximă pentru inculpat.

“O să le cerem daune și despăgubiri în cuantum de două milioane de euro, să se învețe minte odată acești părinți că trebuie să-și responsabilizeze mult mai mult beizadelele cărora le dau pe mână bani și bolizi de sute de mii de euro”, a declarat atunci dintre avocații victimelor.

ADVERTISEMENT

Andronie a primit 7 ani de închisoare, familiile victimelor au încasat daune de 125.000 euro

Până la urmă, în decembrie 2014, cel poreclit ”șmecherul cu BMW” a primit o pedeapsă definitivă de 7 ani de închisoare și plata unor despăgubiri morale către familiile victimelor în valoare de 125.000 de euro. Suma fusese redusă în ultima instanță după ce Judecătoria Sectorului 1 hotărâse ca totalul daunelor să fie de 490.000 de euro.

Motivarea instanței în acest caz care a ținut prima pagină a jurnalelor este mai mult decât elocventă: “Este evident, în opinia Curţii, că inculpatul nu realizează, nu conştientizează nici la acest moment gravitatea faptelor săvârşite, consecinţele acestor fapte, atât în ceea ce priveşte pe cele două victime, ireversibile, cât şi asupra membrilor familiilor acestora, încercând, în pofida evidenţei relevate de probele administrate, să-şi minimalizeze culpa în producerea accidentului de circulaţie din data de 05.11.2011. (…)

ADVERTISEMENT

Ca atare, Curtea consideră că împrejurărilor de fapt amintite, cert rezultate din actele dosarului, justifică necesitatea aplicării inculpatului Andronie Traian Andrei a unor pedepse într-un cuantum mai mare, cu executare prin privare de libertate”, notau judecătorii în cazul Andronie.

”Șmecherul cu BMW” a fost eliberat condiționat după doar 3 ani de detenție!

De-a dreptul scandalos, însă, după doar trei ani, tânărul care – beat fiind – a omorât cu mașina două persoane a fost eliberat condiționat în mare secret! Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de FANATIK, Andrei Traian Andronie a beneficiat de clemența judecătorilor în februarie 2018, fiind eliberat ”în baza art. 587 alin. 1 din Cod proc. pen. Se admite cererea de liberare condiţionată formulată de petent”. 

Știind că nu mai are voie să facă pași greșiți, Andrei Andronie (30 de ani astăzi) și-a trăit foarte discret ultimii 3 ani, petrecuți în libertate, renunțând total la prezența în spațiul virtual.

ADVERTISEMENT