Fotbal international

Scandalul după Rangers – Slavia Praga continuă: „Cehii trebuie excluși din Europa League”

22.03.2021 | 09:33
Scandalul dupa Rangers  Slavia Praga continua Cehii trebuie exclusi din Europa League
ADVERTISEMENT

Returul duelului dintre Rangers și Slavia Praga, din optimile Europa League, a dat naștere unui scandal uriaș. O legendă a lui Rangers cere excluderea cehilor din competiție.

Ondrej Kudela, de la Slavia Praga, l-ar fi atacat cu jigniri rasiste pe Glen Kamara, de la Rangers. Spiritele s-au încins, iar inclusiv Steven Gerrard a susținut punctul de vedere al fotbalistului său.

ADVERTISEMENT

Și cehii sunt nemulțumiți, acuzându-l pe Kemar Roofe că a intrat intenționat cu talpa în figura portarului Kolar, cel care a fost scos cu targa din teren.

Scandalul după Rangers – Slavia Praga continuă: „Să îi dea drept exemplu!”

Ondrej Kudela este noul om din fotbal devenit ținta acuzelor de rasism. Fotbalistului Slaviei Praga îi este reproșat faptul că l-ar fi atacat cu jigniri rasiale pe Glen Kamara, jucătorul lui Rangers.

ADVERTISEMENT

În apărarea fotbalistului scoțienilor a sărit o legendă a formației de pe Ibrox Park, Kris Boyd. Fostul golgheter al lui Rangers susține că incidentul trebuie tratat cu maximă importanță de UEFA.

„Îmi doresc ca acest incident să nu fie mușamalizat de UEFA. Rasismul este o rușine în fotbal, absolut de neconceput. UEFA are acum ocazia să dea un exemplu, iar Slavia trebuie dată afară din competiție.

ADVERTISEMENT

Nu am pretenția ca Rangers să fie calificată, pentru că cehii au câștigat pe teren. Dar Arsenal (n.r. adversara Slaviei din sferturi) ar trebui să meargă mai departe fără să se mai joace meciurile.

Este imposibil să vrei schimbarea altora, dar să permiți unui fotbalist ce evoluează la nivel profesionist să abuzeze un adversar într-o astfel de competiție. Nu este normal. Amenzile sunt degeaba, trebuie măsuri mult mai drastice”, a spus Boyd pentru Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Și cehii sunt nemulțumiți, iar Petr Krejci, portarul naționalei Cehiei, vrea să fie luate măsuri după intrarea cu talpa a lui Kemar Roofe la portarul Kolar. Medicul susține că goalkeeperul a fost pus în pericol de moarte.

ADVERTISEMENT