News

Scena teatrului românesc este în doliu. A murit regizorul Nicolae Scarlat: ”Personalitate marcantă”

Doliu în teatrul românesc: Nicolae Scarlat, un cunoscut regizor, a murit la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut marți, de Uniunea Teatrală din România.
18.07.2023 | 19:29
Scena teatrului romanesc este in doliu A murit regizorul Nicolae Scarlat Personalitate marcanta
Nicolae Scarlat, un mare regizor român, a murit la 82 de ani. Sursa foto: UNITER / TNB / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Scena teatrului românesc este în doliu. Marți, 18 iulie, a murit regizorul Nicolae Scarlat. Anunțul trist apare pe contul de Facebook al Uniunii Teatrale din România – UNITER.

Nicolae Scarlat, un mare regizor român, a murit la 82 de ani. ”A plecat dintre noi o personalitate marcantă a breslei teatrale românești”

Peste doar o lună, marele om al scenei ar fi împlinit 83 de ani. ”A plecat dintre noi regizorul NICOLAE SCARLAT, personalitate marcantă a breslei teatrale românești (26.08.1940 – 18.07.2023)”, se arată pe site-ul de socializare al UNITER.

ADVERTISEMENT

Uniunea Teatrală din România mai punctează faptul că Nicolae Scarlat a colaborat cu multe instituții importante, dând mereu dovadă de devotament și profesionalism.

”A colaborat cu numeroase instituții de renume din țară: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti (unde a și fost director adjunct o perioadă de timp), Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Bulandra, Teatrul Ţăndărică, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi, Teatrul Naţional Cluj-Napoca”, scriu cei de la UNITER.

ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al regizorului va fi depus la capela Bisericii Dichiu (Str. Icoanei nr. 72) miercuri, 19 iulie, ora 12.00. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 20 iulie, la ora 12.00, la aceeași biserică.

Înhumarea se va desfășura la Cimitirul Calvin, Aripa Ortodoxă. Dumnezeu să îl ierte!, se mai arată în mesajul transmis de UNITER, marți, pe contul oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT

Nicolae Scarlat, regretat de cei care l-au cunoscut

În mediul online curg mesajele de condoleanțe după anunțul decesului regizorului Nicolae Scarlat. ”O, Doamne! Îmi plânge sufletul Îi datorez enorm profesional. Dragul meu Niki îmi pare nespus de rău. Dumnezeu să-ți odihnească sufletul în LUMINĂ! Condoleanțe, Iulia!”, scrie pe Facebook un angajat de la Teatrul Mic.

Iată și alte mesaje lăsate pe site-urile de socializare de cei care l-au cunoscut sau au lucrat cu regizorul:

ADVERTISEMENT
  • Doamne ferește! Să-l odihnească Dumnezeu! Nu cred că era momentul să fie luat! Dar socoteala lui Dumnezeu nu se potrivește cu a muritorilor de rând!
  • Off… Niki a plecat și el… Dumnezeu să-l ierte. L-am cunoscut, la Târgu Mureș, acum mulți ani, în primele mele zile de actor profesionist… Îmi pare tare rău. Condoleanțe, celor apropiați…
ADVERTISEMENT
Tags: