News

Capitala intră în scenariul roșu. Rata de infectare a ajuns la 3.32 la mia de locuitori. Se anunță noi restricții

Rata de infectare în Capitală a depășit 3 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore s-a ajuns la indicele de 3.32. Drept urmare, revine scenariul roșu în București.
12.01.2022 | 10:47
Capitala intra in scenariul rosu Rata de infectare a ajuns la 332 la mia de locuitori Se anunta noi restrictii
ADVERTISEMENT

Rata de incidență în București a crescut accelerat, în ultimele 24 de ore. După ziua de marți, 11 ianuarie, când era de 2.97 la mia de locuitori, miercuri, 12 ianuarie, a atins pragul de 3, 32/1000.

Conform regulilor actuale anti-Covid, atunci când rata de infectare trece de 3 la mie, într-o localitate, revine scenariul roșu, care presupune noi restricții.

ADVERTISEMENT

Ședință pentru adoptarea de noi restricții anti-Covid în Capitală

Miercuri, în Capitală, autoritățile urmează să adopte noi măsuri împotriva coronavirusului. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se va reuni într-o ședință în acest sens, la ora 15:00. Prefectura Capitalei precizează că ședința se va desfășura în sistem de videoconferință.

Printre restricțiile care ar urma să se reintroducă sunt funcționarea restaurantelor, sălilor de fitness sau cinematografelor, într-o capacitate de 30% sau trecerea în online a unor școli, acelea care nu au personalul imunizat în proporție de peste 60%.

ADVERTISEMENT

”În București, săptămâna viitoare va fi peste 3 la mie incidența, acele 54 de școli care nu au rata de vaccinare vineri, pentru că ziua de raportare este vineri, de 60%, vor trebui din păcate să treacă în online.

Sunt multe școli unde și o persoană sau două dacă s-ar vaccina, ar depăși pragul de 60%”, spunea ministrul educației marți seară la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Tot referitor la școli, s-ar putea reintroduce obligativitatea ca orele de educație fizică să se desfășoare doar în spații deschise, în acest caz fără mască de protecție.

De asemenea, în spațiile închise sau deschise, competiţiile sportive ar putea permite accesul spectatorilor, la capacitate maximă doar dacă sunt vaccinați anti-Covid și dacă au 10 zile trecute de la schemă completă de imunizare.

ADVERTISEMENT

Situația cazurilor Covid, în ultimele 24 de ore. Cifrele infectărilor se mențin mari

De altfel, bilanțul pandemiei se menține pe o pantă ascendentă. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat din nou peste 8 mii de noi infectări, respectiv 8.600 cazuri. Referitor la decese, numărul acestora este de 44.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 12 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.600 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 44 decese. Nu sunt raportate decese anterioare”, a informat GCS într-un bilanț provizoriu.

ADVERTISEMENT