News

Scene de coșmar în Israel. Turiștii, atacați cu rachete pe aeroportul din Tel Aviv! E mai rău ca în Ucraina

Aeroportul din Tel Aviv, afectat de atacurile cu rachetă ale Hamas. Sirenele de atac aerian au semănat panica printre pasageri
08.10.2023 | 09:56
Scene de cosmar in Israel Turistii atacati cu rachete pe aeroportul din Tel Aviv E mai rau ca in Ucraina
Scene de groază pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv Sursa foto: X/Twitter ANSHULGAUTAM
ADVERTISEMENT

Momente de groază pentru pasagerii abia debarcați pe Aeroportul Internațional Ben Gurion din Tel Aviv, surprinși de atacul cu rachete lansate de Hamas asupra orașului israelian.

Turiștii, atacați cu rachete pe aeroportul din Tel Aviv!

În imaginile postate pe X/Twitter de jurnalistul CNN Nic Robertson se poate vedea cum pasagerii care tocmai fuseseră debarcați din avion au trebuit să se întindă direct pe pista aeroportului în momentul în care au început să sune sirenele care anunțau un atac aerian.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă seara, 150 de rachete au fost lansate asupra orașului Tel Aviv. Potrivit aripii armate a grupării Hamas, Brigăzile Izzedine al Qassam, atacul a reprezentat un răspuns la raidurile aeriene israeliene din cursul serii asupra Fâșiei Gaza.

”Ca răspuns la bombardarea turnului rezidențial din centrul orașului Gaza”, a susținut gruparea Hamas într-o postare pe Telegram.

ADVERTISEMENT

Cu puțin timp înainte de ora locală 19.00, un grup de clădiri înalte din Gaza au fost lovit de o explozie, iar două turnuri au fost văzute prăbușindu-se.

Imaginile difuzate de televiziunile de știri din întreaga lume arată Turnul Palestina, o clădire înaltă cu două anexe, unde se află birouri de presă și apartamente, lovit și apoi prăbușit. Nu se știe cu certitudine dacă s-au înregistrat victime în urma acestui atac.

ADVERTISEMENT

”Acum că ocupația a bombardat Turnul Palestinei în mijlocul orașului Gaza, Tel Aviv trebuie să aștepte răspunsul nostru cutremurător”, a declarat Abu Obaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor.

Israel se află în ”stare de război”, după ce un atac cu mii de rachete a fost lansat de gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza la primle ore al dimineții de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Bilanțul provizoriu al atacului numără cel puțin 300 de morți și circa 1.900 de răniți. Riposta Israelului a făcut 256 de morți și 1.788 de răniți în Fâșia Gaza.

Gruparea teroristă libaneză Hezbollah afirmă că a tras zeci de rachete și obuze asupra a trei poziții israeliene din regiunea disputată a Muntelui Dov, în semn de solidaritate cu atacul Hamas asupra Israelului.

ADVERTISEMENT
Tags: