News

Scene de coșmar pentru locuitorii unor complexuri rezidențiale. Au plătit zeci de mii de euro ca să-și riște viața de fiecare dată când se duc la magazin. ”Parcă suntem sălbatici”

Locatarii unui complex rezidențial situat într-o comună de lângă Iași au ajuns la limita disperării din cauza lipsei unui pod peste pârâul de lângă blocurile lor.
02.08.2022 | 12:30
Scene de cosmar pentru locuitorii unor complexuri rezidentiale Au platit zeci de mii de euro ca sasi riste viata de fiecare data cand se duc la magazin Parca suntem salbatici
Acesta este traseul proprietarilor din complexul rezidențial de lângă Iași. Foto: bzi.ro - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Potrivit bzi.ro, oamenii au plătit sume considerabile, dar sunt foarte nemulțumiți din cauza faptului că lipsa podului îi obligă să ocolească doi kilometri pentru a ajunge la magazinele alimentare din zonă.

Locatarii se chinuie de 8 luni

Cei care nu ocolesc, riscă enorm când coboară pe o scară și traversează pe un podeț improvizat. În prim-plan sunt câteva sute de persoane care și-au cumpărat locuințe în cartierul rezidențial din comuna Rediu, situată la aproximativ 11 km de Iași.

ADVERTISEMENT

Locatarii susțin că nu au decât o singură variantă la dispoziție pentru a ajunge la strada principală. Mulți dintre ei consideră că situația este o bătaie de joc la adresa lor. Au trecut opt luni de când ei se chinuie în acest fel.

La început a existat o cale de acces construită din pământ, dar ea a fost distrusă în urma unei decizii a autorităților. ”Acest pod a fost dărâmat acum aproximativ 8 luni și a rămas în locul lui doar o prăpastie pe unde oamenii se chinuie să treacă mai rău ca în pădure.

ADVERTISEMENT

Podul face legătura între strada Dealul Zorilor și șoseaua Rediu, însă între complexuri și magazinul Mega Image nu avem cale de acces. Nu avem alt magazin în zonă, în afară de Mega, la care ajungi după o încercare grea.

Revolta proprietarilor

Parcă suntem sălbatici. Mergem pe acea cărare abruptă și greu de trecut. Este urgentă realizarea unui pod, măcar pietonal, pentru că deja e ABSURD și PENIBIL să trăim așa”, a declarat Maria M., o locatară afectată de situația din zonă.

ADVERTISEMENT

Despre calea de acces ridicată în urmă cu opt luni s-a aflat că fost construită de cei care au vândut apartamentele, dar ulterior a apărut o problemă. Reprezentanții Apelor Române au considerat că acea construcție era ilegală și s-a ajuns la demolarea ei.

Problema este că nici cei care conduc Primăria Rediu nu pot interveni deocamdată, din cauza faptului că în prim-plan este domeniul privat.

ADVERTISEMENT

Primarul comunei Rediu, Ciprian Grosu, a declarat că singura soluție este reprezentată de un eventual acord între dezvoltatorul imobiliar și primărie.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: