Sport

Scene incredibile în FC Porto – Atletico Madrid! Portarul de rezervă al portughezilor a vrut să-l bată pe unul dintre tuşieri

Meciul din Liga Campionilor, dintre FC Porto și Atletico Madrid, disputat pe Estadio do Dragao, a avut parte de scene incredibile, cu brigada de arbitri fiind atacată de oamenii de pe banca de rezerve a gazdelor.
08.12.2021 | 00:49
Scene incredibile in FC Porto  Atletico Madrid Portarul de rezerva al portughezilor a vrut sal bata pe unul dintre tusieri
ADVERTISEMENT

Arbitrul francez Clement Turpin a fost nevoit să stăvilească nervii celor două echipe, apelând și la cartonașele roșii din dotare.

Ploaie de eliminări pe “Dragao”. Tuşierul, la un pas să fie bătut

Primul eliminat în acest joc a fost Carrasco, de la spanioli, în minutul 67, după o fază confuză lângă linia de margine, în care a fost implicat și Otavio.

ADVERTISEMENT

În minutul 71 a fost eliminat Wendel, de la FC Porto, dar și un component al staff-ului tehnic madrilen a văzut cartonașul roșu.

Marchesin, portarul de rezervă al portughezilor, a fost eliminat direct, cu cartonaș roșu, în minutul 75. Au urmat momente de haos, arbitrul francez Turpin dând senzația că este depășit de evenimente.

ADVERTISEMENT

“Este o ruşine ceea ce se întâmplă pe banca lui Porto. O rezervă a vrut să-i dea un pumn arbitrului de tuşă”, a spus Miguel Martin Talavera, comentatorul al meciului pentru Cadena Ser.

Reacția nervoasă la adresa tușierului i-a adus cartonașul roșu și eliminarea directă. În funcție de ce va nota Clement Turpin în raportul de joc, este posibil ca Marcehsin să fie suspendat cel puțin două etape, din cupele europene.

ADVERTISEMENT

Victorie și calificare pentru Atletico Madrid

Câștigătoare la finele acestui joc foarte îndârjit a fost Atletico Madrid, care s-a impus în fief-ul celor de la Porto cu 3-1. Golurile au fost marcate de Griezmann, minutul 56, Coreea, minutul 90, și De Paul, minutul 90+2. Gazdele au marcat golul de onoare în al șaptelea minut de prelungiri, prin Sergio Oliveira, din lovitură de pedeapsă.

Victoria a fost obținută dramatic de iberici, în condițiile în care meciul începuse foarte rău pentru ei. Atletico l-a pierdut în minutul 13 pe uruguayanul Luis Suarez. 

ADVERTISEMENT

Ziarul francez L”Equipe a lăudat prestația internaționalului francez, Antoine Griezamnn, considerându-l decisiv pentru victoria de pe Dragao, fără a aminti însă de atacul lui Marchesin asupra tușierului delegat pentru acest meci.

În celălalt meci al grupei, AC Milan – Liverpool 1-2, Tătărușanu a fost rezervă neutilizată la italieni. “Cormoranii” au terminat grupa cu maximum de puncte, 18, fiind singura echipă cu golaveraj pozitiv, dintre toate cele patru.

Alături de englezi, în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor va merge și Atletico Madrid, cu 7 puncte. În minutul 54 al meciului, înainte ca Griezmann să deschidă scorul, Atletico Madrid era eliminată din toate competițiile continentale, la jocul rezultatelor.

FC Porto va continua în 16-imile Europa League, clasându-se pe locul al treilea, cu 5 puncte. În fine, echipa portarului român Ciprian Tătărușanu a fost lanternă roșie, cu numai 4 puncte acumulate.

ADVERTISEMENT